Κομισιόν: Η συμφωνία του Eurogroup θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της

financialreport.gr 03:31, 22 Ιουν 2018

Related Articles

Την ικανοποίησή της για τη συνολική συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ειδικότερα, σε σημερινή (22 Ιουνίου 2018) ανακοίνωσή της η Κομισιόν αναφέρει ότι τα διάφορα στοιχεία της συμφωνίας αυτής, ως σύνολο, θα αποτελέσουν τη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση τον Αύγουστο του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.
Η συμφωνία περιλαμβάνει μια αξιόπιστη δέσμη μέτρων που θα διαβεβαιώσουν τους εταίρους και τους επενδυτές ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, διευκολύνοντας έτσι την επιστροφή στη χρηματοδότηση από τις αγορές και επιτρέποντας στην Ελλάδα να σταθεί στα δικά της πόδια.
Η συμφωνία επιτρέπει επίσης την εκταμίευση ποσού 15 δισ. Ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί εν μέρει για τη δημιουργία ενός αποθέματος ασφαλείας το οποίο θα λειτουργήσει ως μηχανισμός ασφαλείας για την αντιμετώπιση τυχόν κινδύνων στο μέλλον.
Οι θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού για την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων απέδωσαν πραγματικά, απτά αποτελέσματα, επιτρέποντας στην Ελλάδα να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο, εδραιώνοντας την θέση της στην καρδιά της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Pierre Moscovici, Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, δήλωσε: "Η συμφωνία του Eurogroup επιτυγχάνει αυτό που έχουμε ζητήσει: ένα αξιόπιστο και εκ των προτέρων σύνολο μέτρων που θα ελαφρύνει σημαντικά το χρέος της Ελλάδας, θα επιτρέψει στη χώρα να σταθεί στα δικά της πόδια και θα δώσει διαβεβαιώσεις προς όλους τους εταίρους και τους επενδυτές.
Μετά από οκτώ χρόνια, η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το τέλος της κρίσης για την Ελλάδα και, συμβολικά, και για ολόκληρη την ευρωζώνη.
Σήμερα, αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο".

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια για το συγκεκριμένο άρθρο. Μπορείτε να γράψετε εσείς το πρώτο σχόλιο.

γράψτε ένα σχόλιο

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

🔑 Δεν έχετε συνδεθεί

Θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό πρώτα για να μπορέσετε να σχολιάσετε άρθρο