Κομισιόν για Μητσοτάκη: Αρχή μας η πολιτική ουδετερότητα

financialreport.gr 05:08, 08 Ιουλ 2019

Related Articles

Την πολιτική ουδετερότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέναντι σε κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Mina Andreeva κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παρέπεμψε στη συγχαρητήρια επιστολή του Jean Claude Juncker προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας τις προσπάθεις που κατέβαλε η Επιτροπή και ο ίδιος προσωπικά για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Όπως ξέρετε οι οικονομικοί δείκτες έχουν πλέον βελτιωθεί σημαντικά και η χώρα εξήλθε του προγράμματος.
Αυτό ακριβώς επισήμανε ο πρόεδρος Juncker στην επιστολή του λέγοντας ότι έχουνε επιτευχθεί πολλά, αλλά φυσικά πολλά ακόμα μένουν να γίνουν και διαβεβαίωσε την ερχόμενη κυβέρνηση ότι μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται στην πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής για να εξασφαλιστεί ότι οι πολίτες και η χώρα θα δρέψουν τους καρπούς των προσπαθειών τους», είπε, επαναλαμβάνοντας την άποψη του Juncker ότι οι Έλληνες πολίτες «χρήζουν σεβασμού».
Επιπλέον, σημειώσε ότι ο πρόεδρος της ΕΕ εξέφρασε πλήρη εμπιστοσύνη πως η νέα κυβέρνηση θα εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το ελληνικό κράτος και θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος και που παρακολουθούνται υπό την ενισχυμένη εποπτεία.
Εξάλλου, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή είναι πολιτικά ουδέτερη και αντιμετωπίζει «πρόσωπα και χώρες ισότιμα», σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος το απέδειξε αυτό καθώς συνεργάστηκε «με ένα πρώην πρωθυπουργό από μια διαφορετική πολιτική οικογένεια από τη δική του και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, και ότι τα μέτρα θα είναι κοινωνικά αποδεκτά με την πρώτη μελέτη κοινωνική επίπτωσης, που συνόδευε το ελληνικό πρόγραμμα».
«Στην Επιτροπή συνεχίζουμε και δουλεύουμε με όποιον είναι άμεσα εκλεγμένος από τους πολίτες και χρήζει της συνεργασίας μας ανεξαρτήτως της πολιτική οικογένειας στην οποία ανήκει», κατέληξε η εκπρόσωπος.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια για το συγκεκριμένο άρθρο. Μπορείτε να γράψετε εσείς το πρώτο σχόλιο.

γράψτε ένα σχόλιο

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

🔑 Δεν έχετε συνδεθεί

Θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό πρώτα για να μπορέσετε να σχολιάσετε άρθρο