Ο Boris Johnson είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας

financialreport.gr 05:29, 23 Ιουλ 2019

Related Articles

Ο υπέρμαχος του Brexit Boris Johnson είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, όπως αναμενόταν, καθώς επικράτησε του Jeremy Hunt στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, με ποσοστό 66%.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 159.320 μέλη των Τόρις, με τη συμμετοχή να ανέρχεται στο 87,4%.
Ο Boris Johnson συγκέντρωσε 92.153 ψήφους τις διπλάσιες από τον Jeremy Hunt, ο οποίος συγκέντρωσε 46.656 ψήφους.

Image

Όπως τόνισε ο νέος ηγέτης των Τόρις, οι στόχοι του είναι τρεις: Να ολοκληρώσει το Brexit, να ενώσει τη Βρετανία και να νικήσει τους Εργατικούς του Jeremy Corbyn.
Στη νικητήρια ομιλία του ο Boris Johnson ευχαρίστησε την απερχόμενη πρωθυπουργό Theresa May, ενώ χαρακτήρισε «φοβερό αντίπαλο» τον Jeremy Hunt.
Αναγνωρίζοντας τις αντιρρήσεις στο εσωτερικό του Συντηρητικού Κόμματος για την εκλογή του, ο Johnson σημείωσε πως γνωρίζει ότι θα υπάρξουν συνάδελφοί του που θα αμφισβητήσουν αν ήταν σοφή η απόφαση των μελών του κόμματος να τον επιλέξουν.
«Κανείς στο κόμμα δεν διαθέτει το μονοπώλιο της σοφίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Φαίνεστε φοβισμένοι; Νιώθετε φοβισμένοι; Εμένα δεν μου φαίνεστε καθόλου φοβισμένοι», δήλωσε ο Τζόνσον σε μέλη του κόμματος στο συνεδριακό κέντρο Queen Elizabeth απέναντι από το βρετανικό Κοινοβούλιο.
«Θα δραστηριοποιήσουμε τη χώρα. Θα φέρουμε εις πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου και θα εκμεταλλευθούμε όλες τις ευκαιρίες που θα φέρει», ανέφερε στην ομιλία του.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια για το συγκεκριμένο άρθρο. Μπορείτε να γράψετε εσείς το πρώτο σχόλιο.

γράψτε ένα σχόλιο

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

🔑 Δεν έχετε συνδεθεί

Θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό πρώτα για να μπορέσετε να σχολιάσετε άρθρο