Κομισιόν: Πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε, εάν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις και εντάσεις

financialreport.gr 02:53, 26 Οκτ 2020

Related Articles

Πιστή στη... διαλλακτική της στάση απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, παραμένει η Κομισιόν παρά την κλιμάκωση των προκλήσεων της τόσο απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο όσο και στη Γαλλία.
Ερωτηθείς για τη στάση της Άγκυρας μετά και τις τελευταίες επιθέσεις του Erdogan εναντίον του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, επεσήμανε ότι η ΕΕ θα σκεφτεί πώς θα δράσει εάν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες.
«Η θέση όπως εκφράστηκε από τον ύπατο εκπρόσωπο στο twitter αντικατοπτρίζει τη θέση της ΕΕ.
Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις επίσης από τα κράτη-μέλη σχετικά με τα απαράδεκτα σχόλια του προέδρου Erdogan» ανέφερε ο Peter Stano υπογραμμίζοντας ότι «η θέση της ΕΕ είναι ξεκάθαρη»
«Οι θέσεις των 27 κρατών-μελών αποτυπώνονται ξεκάθαρα στα συμπεράσματα του τελευταίου Συμβουλίου και του Συμβουλίου στις αρχές Οκτωβρίου.
Εάν η Τουρκία συνεχίσει με τις προκλήσεις, με τις εντάσεις εναντίον της ΕΕ ή εναντίον κρατών-μελών της ΕΕ πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε σε σχέση με αυτές τις ενέργειες και τις δηλώσεις», τόνισε.
Παράλληλα, o Stano επανέλαβε ότι η ΕΕ είναι αλληλέγγυα με τα κράτη-μέλη, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια για το συγκεκριμένο άρθρο. Μπορείτε να γράψετε εσείς το πρώτο σχόλιο.

γράψτε ένα σχόλιο

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

🔑 Δεν έχετε συνδεθεί

Θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό πρώτα για να μπορέσετε να σχολιάσετε άρθρο