Νέο άλμα 3% για τη Xiaomi στο Hong Kong

financialreport.gr 09:55, 11 Ιουλ 2018

Related Articles

Δεύτερη ημέρα ανόδου για τη μετοχή της Xiaomi, η οποία βρέθηκε σήμερα στο +2,95%, μετά το άλμα του 13% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι η Xiaomi, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές Smartphones και τεχνολογικών προϊόντων στον κόσμο, εισήγαγε στις 9 Ιουλίου 2,18 δισ. μετοχές της στο χρηματιστήριο του Hong Kong με ονομαστική τιμή 2,17 δολ.. Την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης η τιμής της μετοχής της έκλεισε λίγο κάτω από την ονομαστική, με την αξία της να αγγίζει τα 53 δισ. δολ., με τον στόχο που είχαν βάλει η ιδιοκτήτες της να είναι 100 δισ. δολ.

Η εταιρεία περίμενε να πιάσει μια αξία στα κοντά στα 100 δισ δολάρια, τελικά έπιασε λίγο πάνω από τα μισά και έγινε ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως (από όσους βρίσκονται σε κάποιο χρηματιστήριο). «Η διαπραγμάτευση κάτω από την τιμή εισόδου δείχνει πως οι επενδυτές πιστεύoυν πως η αποτίμηση της εταιρείας ήταν υψηλότερη του κανονικού και πως δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με Tencent και Apple» δήλωσε ο Linus Yip, chief strategist της First Shanghai Securities, στο Reuters.

Συνήθως οι επιχειρήσεις αποτιμώνται σε πολλαπλάσιο των κερδών ή των πωλήσεων τους. Στην περίπτωση της Xiaomi, αποτιμήθηκε σε 39,6 φορές το κέρδος του 2018. Η Apple διαπραγματεύεται με 16 φορές τα κέρδη και η κινεζική εταιρεία κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης Tencent διαπραγματεύεται στις 36 φορές.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια για το συγκεκριμένο άρθρο. Μπορείτε να γράψετε εσείς το πρώτο σχόλιο.

γράψτε ένα σχόλιο

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

🔑 Δεν έχετε συνδεθεί

Θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό πρώτα για να μπορέσετε να σχολιάσετε άρθρο