Διαψεύδει τη ΝΔ η ΕΛΣΤΑΤ: Δεν έχει σταματήσει η δημοσιοποίηση στοιχείων για τις αυτοκτονίες «με εντολή ΣΥΡΙΖΑ»

financialreport.gr 02:51, 01 Μαρ 2019

Related Articles

Σε διάψευση των δηλώσεων του Γιάννη Βρούτση περί απόκρυψης στοιχείων για τις αυτοκτονίες από το 2015 και μετά «με εντολή ΣΥΡΙΖΑ» προχώρησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδει ως παντελώς ανακριβείς, δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες η δημοσίευση στοιχείων για τις αυτοκτονίες έχει σταματήσει από το 2015 "με εντολή του ΣΥΡΙΖΑ".
Τα δεδομένα για τις αιτίες θανάτων τόσο για το 2015 όσο και για το 2016 είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ (https://www.statistics.gr/el/statistics/-/publication/SPO09/2016) όπου μπορούν να ανατρέξουν οι ενδιαφερόμενοι.
Σημειώνεται ότι οι στατιστικές φυσικής κίνησης πληθυσμού σύμφωνα με τον Κανονισμό (1260/2013 του Ε. Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου) καταρτίζονται ένα (1) έτος μετά το τέλος του έτους αναφοράς ενώ οι στατιστικές για τις αιτίες θανάτου (στις οποίες περιλαμβάνονται και οι αυτοκτονίες), σύμφωνα με τον Κανονισμό (1338/2008 του Ε. Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου) δύο (2) έτη μετά το τέλος του έτους αναφοράς.
Ο κύριος λόγος της διαφοράς στις προθεσμίες είναι ότι για τις αιτίες θανάτου και συγκεκριμένα για περιπτώσεις αιφνίδιων και βίαιων θανάτων απαιτούνται επιπλέον έλεγχοι και αναμένονται αποτελέσματα ερευνών ή εργαστηριακών εξετάσεων ώστε να προσδιοριστεί τόσο η εσωτερική αιτία (για περιπτώσεις εσωτερικών παθολογικών αιτιών) όσο και η εξωτερική αιτία (αυτοκτονία, ανθρωποκτονία ή ατύχημα) για τις περιπτώσεις βίαιων θανάτων", καταλήγει η εθνική στατιστική αρχή.

Οι καταγγελίες Βρούτση

Νωρίτερα, αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με το γεγονός ότι έχει σταματήσει η δημοσιοποίηση στοιχείων για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης -μιλώντας στον Σκάι- αποκάλυψε ότι με εντολή του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΛΣΤΑΤ έχει σταματήσει από το 2015 να δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για τις αυτοκτονίες.
Μάλιστα, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι η ΝΔ καταδικάζει αυτή την «πολιτική χυδαιότητα».
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και η ΝΔ δεν θα χτίσει την πολιτική της αντιπαράθεση σε τέτοιες αθλιότητες» επισήμανε ο τομεάρχης της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια για το συγκεκριμένο άρθρο. Μπορείτε να γράψετε εσείς το πρώτο σχόλιο.

γράψτε ένα σχόλιο

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

🔑 Δεν έχετε συνδεθεί

Θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό πρώτα για να μπορέσετε να σχολιάσετε άρθρο