Χαρίτσης: Κάτω από τον πήχη των προσδοκιών του ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

financialreport.gr 02:01, 09 Σεπ 2019

Related Articles

Την θέση ότι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μίλησε πολύ αλλά δεν είπε τίποτα διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, αναφέροντας πως πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών του.
«Η Ν.Δ. είχε καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες το προηγούμενο διάστημα, αλλά με την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο Κ. Μητσοτάκης πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών του.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε πολύ στη ΔΕΘ, αλλά επί της ουσίας δεν είπε τίποτα.
Ακούσαμε ελάχιστα για τα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες και για τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
Ούτε κουβέντα για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Πρόκειται για μια τεράστια «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης Ν.Δ. για να μην θορυβήσουν το ακροδεξιό τους ακροατήριο» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος έκανε λόγο για «γενικόλογες αναφορές και ασαφείς προσπάθειες» εκ μέρους του πρωθυπουργού, αλλά και για «εκ νέου σχεδιασμό σημαντικών, δρομολογημένων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έργων, που πάνε πολύ πίσω, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης και ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης».
«Στη ΔΕΘ του 2018, αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων ελάφρυνσης για τη μεσαία τάξη και τα κατώτερα στρώματα, που έγιναν νόμος μέχρι τελικής κεραίας.
Αντίθετα, ο Κ. Μητσοτάκης δεν παρουσίασε αντίστοιχο σχέδιο, παρέπεμψε τα πλεονάσματα στις καλένδες και ακύρωσε σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης που, με τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ, θα άρχιζαν να ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2020.
Η δική μας κυβέρνηση έδωσε όλο το υπερπλεόνασμα ως κοινωνικό μέρισμα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Η δική μας κυβέρνηση διαπραγματευόταν τέσσερα χρόνια με τους θεσμούς και ακύρωσε επώδυνα μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ, όπως η μείωση των συντάξεων και η κατάργηση του αφορολόγητου.
Και τώρα ο Κ. Μητσοτάκης σε τέσσερις ημέρες κατάφερε να απεμπολήσει και τη δυνατότητα μείωσης των πλεονασμάτων» υπογράμμισε ο κ.Χαρίτσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια για το συγκεκριμένο άρθρο. Μπορείτε να γράψετε εσείς το πρώτο σχόλιο.

γράψτε ένα σχόλιο

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

🔑 Δεν έχετε συνδεθεί

Θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό πρώτα για να μπορέσετε να σχολιάσετε άρθρο