Πέτσας: Προκλητική η Τουρκία σε Κύπρο

financialreport.gr 12:33, 07 Οκτ 2019

Related Articles

Την θέση ότι η Τουρκία έχει αναπτύξει μια προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην Κύπρο αλλά και σε άλλους τομείς, όπως το προσφυγικό – μεταναστευτικό διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε πως θα είναι προς όφελος όλων η βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ.
«Αυτή τη στιγμή οι γείτονές μάς έχουν αναπτύξει μια προκλητικότητα και στην Κύπρο αλλά και σε άλλους τομείς όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό που είναι αντικείμενο προβληματισμού.
Θέλουμε απτά αποτελέσματα από μέρους τους να σταματήσουν τις προκλήσεις στην ΑΟΖ και τη θάλασσα της Κύπρου αλλά και να ελέγξουν τις μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές στην ενδοχώρα αλλά και στα χωρικά τους ύδατα» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Πέτσας, ο οποίος επεσήμανε πως «θα είναι προς όφελός τους η σχέση τους με την ΕΕ να βελτιωθεί καθώς έχουν λαμβάνειν χρήματα από την ΕΕ».
Ερωτηθείς για τα επεισόδια που έγιναν το περασμένο Σάββατο κατά τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ για την παρουσία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Mike Pompeo στην Ελλάδα ο κ. Πέτσας είπε πως δεν είναι ανεκτή η βία από όσους διαδηλώνουν.
«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της αλλά η βία από όσους διαδηλώνουν δεν είναι ανεκτή.
Ο καθένας μπορεί να διαδηλώσει αλλά με κόσμιο τρόπο.
Δεν θα είναι καλό μήνυμα να έχουμε κλιμάκωση βίας.
Είναι η δεύτερη φορά που έχουμε τέτοια ένταση με το ΠΑΜΕ, η πρώτη ήταν με το συμβολαιογραφείο την περασμένη εβδομάδα» είπε ο κ. Πέτσας, ο οποίος κληθείς να αποτιμήσει την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, έκανε λόγο για απτά αλλά και συμβολικά αποτελέσματα όπως η ξεκάθαρη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο
Ερωτηθείς για τις επαφές Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο ο κ. Πέτσας είπε ότι «σήμερα θα γίνει η επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς για να γίνουν ραντεβού την Παρασκευή στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή».
«Η ατζέντα η δική μας θα είναι η ψήφος των αποδήμων αλλά οποιοδήποτε θέμα θέλει να στείλει κάποιος πολιτικός αρχηγός θα συζητηθεί» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος σχετικά με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα λύσει και το θέμα των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και την χαμηλή ανταποδοτικότητα των συντάξεων «όταν πάρουμε στα χέρια μας τις καθαρογραμμένες αποφάσεις».
«Τα δύο ζητήματα αυτά θα διορθωθούν κατά γράμμα με βάση τις αποφάσεις» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας διευκρινίζοντας ότι «έχει μια δημοσιονομική πλευρά το ζήτημα, αν είναι δέκα μήνες ή περισσότερα τα αναδρομικά».
«Θα υπάρξει νέο ασφαλιστικό για να δούμε πώς βελτιώνουμε την ανταποδοτικότητα γιατί αυτό σημαίνει από μόνη της αύξηση συντάξεων και αυτό αποτελεί μια δημοσιονομική πτυχή που πρέπει να εξεταστεί» είπε ο κ.Πέτσας, αναφέροντας πως «αν έχουμε σε 15 ημέρες τις καθαρογραμμένες αποφάσεις του ΣτΕ θέλουμε σε ένα τρίμηνο να παρουσιάσουμε την πρότασή μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια για το συγκεκριμένο άρθρο. Μπορείτε να γράψετε εσείς το πρώτο σχόλιο.

γράψτε ένα σχόλιο

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

🔑 Δεν έχετε συνδεθεί

Θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό πρώτα για να μπορέσετε να σχολιάσετε άρθρο