Επιστολή Pompeo στον Μητσοτάκη - Μήνυμα στην Τουρκία να ρίξει τους τόνους

financialreport.gr 02:06, 21 Ιαν 2020

Related Articles

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, εκφράζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, την ώρα που κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα.
O Pompeo στέλνει μήνυμα στην Τουρκία να ρίξει τους τόνους, χωρίς ωστόσο να την κατανομάζει.
Για αποστομωτική απάντηση όσων έσπευσαν να απαξιώσουν την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην περιοχή και επιβεβαιώνουν τη θέση τους ότι όσοι έχουν συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να αναζητήσουν λύσεις με ειρηνικά μέσα, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια ή δήλωση που θα μπορούσε να είναι προκλητική.
Δεν χρειαζόμαστε κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή, αλλά μάλλον ειλικρινής διάλογος που οδηγεί σε αποτελέσματα που σέβονται το διεθνές δίκαιο», αναφέρει ο Pompeo στην επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση προσδοκούσε μία δήλωση στήριξης από τις ΗΠΑ απέναντι στην προκλητικότητα Erdogan.
Στις 19:00 αναμένεται τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση της Ολομέλειας στη Βουλή για νομοσχέδιο που αφορά την παιδεία, κατά την οποία εκτιμάται ότι θα αναφερθεί στην επιστολή Pompeo.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων, στην οποία συζητείται η κύρωση της συμφωνίας για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι ο Pompeo έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία τονίζει ότι οι ΗΠΑ εκφράζουν την προσήλωσή τους στη διασφάλιση της ασφάλειας, της ειρήνης και της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Η επιστολή αναφέρει πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτές τις προοπτικές στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, πρόκειται για μια κίνηση που αποτελεί σημαντικό στοιχείο υποστήριξης των ελληνικών θέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια για το συγκεκριμένο άρθρο. Μπορείτε να γράψετε εσείς το πρώτο σχόλιο.

γράψτε ένα σχόλιο

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

🔑 Δεν έχετε συνδεθεί

Θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό πρώτα για να μπορέσετε να σχολιάσετε άρθρο