Μπακογιάννη: Ο Trump ξέρει ποια θα είναι η απάντηση μας εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

financialreport.gr 11:13, 13 Ιαν 2020

Related Articles

Τη θέση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump γνωρίζει πλέον ποια θα είναι η απάντηση της Ελλάδας σε περίπτωση που η Τουρκία καταπατήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στο ταξίδι του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.
«Το πρώτο που είναι σαφές είναι ότι η αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση καταπάτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας θα είναι παρά πολύ συγκεκριμένη.
Αυτή η αντίδραση κοινοποιήθηκε στον κ.Trump.
Άρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή ξέρει ποια θα είναι η απάντηση της χώρας μας σε περίπτωση καταπάτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Μπακογιάννη, η οποία υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον θα στείλει το επόμενο διάστημα μέσω της διπλωματίας το μήνυμα ότι δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της περιοχής μία ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.
«Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ μία ένταση δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ.
Άρα οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν δια της διπλωματικής οδού να στείλουν τα σχετικά μηνύματα, ότι παιδιά αυτό δεν μας συμφέρει εμάς, πρώτα δηλαδή τις ΗΠΑ και από εκεί και πέρα ολόκληρη την περιοχή.
Άρα αυτό είναι ένα κεκτημένο» είπε η βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας είναι δουλειά του στρατού και των ενόπλων δυνάμεων της.
«Άρα εμείς θα αντιδράσουμε και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν πολλές χώρες που θα βρεθούν στο πλάι μας σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, διότι είναι κάτι πασιφανώς απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο.
Το θέμα όμως είναι ότι δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί.
Στη διαδρομή για να μην φτάσουμε εκεί η Ελλάδα έχει πάρα πολλές συμμαχίες, δηλαδή ο πρωθυπουργός έχει την άνεση αυτή τη στιγμή να σηκώσει όχι ένα αλλά πολλά τηλέφωνα» ανέφερε η κα.Μπακογιάννη.
Η βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε παράλληλα την απογοήτευση της για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα μετά το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει «πάγωμα» της υπογραφής της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ την οποία διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
«Με απογοήτευσε παρά πολύ.
Είχε προετοιμάσει όλη αυτή τη συνεργασία αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την βρήκε έτοιμη.
Εγώ θέλω να υπάρχει αμυντική βάση στην Αλεξανδρούπολη.
Εγώ θέλω να υπάρχει αμερικανικό υποβρύχιο στη Σούδα.
Αυτό είναι προς όφελος των αμυντικών ενδιαφερόντων μας.
Ο κ. Τσίπρας το κάνει για λόγους αντιπολιτευτικούς.
Εκτός αν θεωρεί ότι αυτό που ετοίμασε είναι τρομερά υπέρ των Αμερικάνων και τώρα προσπαθεί να το καθυστερήσει, που δεν το πιστεύω», είπε η κα.Μπακογιάννη, η οποία ερωτηθείσα για το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν απέκλεισε κανένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί, αν και τάχθηκε υπέρ της επιλογής ενός πολιτικού προσώπου.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια για το συγκεκριμένο άρθρο. Μπορείτε να γράψετε εσείς το πρώτο σχόλιο.

γράψτε ένα σχόλιο

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

🔑 Δεν έχετε συνδεθεί

Θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό πρώτα για να μπορέσετε να σχολιάσετε άρθρο