Στη δημοσιότητα η λίστα των 1.232 Μέσων Ενημέρωσης που έλαβαν αμοιβή για την εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι»

financialreport.gr 05:33, 06 Ιουλ 2020

Related Articles

Τη λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στα Μέσα Ενημέρωσης για την εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι»  έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του κορωνοϊού, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα, προκειμένου να αποτρέψει την επέλασή του, να στηρίξει το σύστημα υγείας και να σωθούν ζωές», σημείωσε ο κ. Πέτσας, συμπληρώνοντας πως «οι έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις επέβαλαν την άμεση ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών».
Στο πλαίσιο αυτών των εξαιρετικά επειγουσών και έκτακτων καταστάσεων, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η Πολιτεία προχώρησε στην εφαρμογή σχεδίου ενημέρωσης, την εκπόνηση του οποίου ανέθεσε σε ανάδοχο που διέθετε τις ειδικές γνώσεις, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό για να το υλοποιήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά.
Επιπλέον, με γνώμονα τη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, προβλέφθηκε ρητά ότι οι πληρωμές των Μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς, φυσικά, επιστροφές.
Διευκρινίστηκε, μάλιστα, από τις 10 Απριλίου 2020 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι στο τέλος θα δοθεί πλήρης εικόνα για τα Μέσα που συμμετείχαν και τα ποσά που πήραν».
Στη συνέχεια έγινε ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος που χρειαζόταν, προκειμένου να διακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά, οι καταχωρήσεις, οι αναρτήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας ενημέρωσης.
Ακολούθως, ο σχετικός κατάλογος εστάλη για τις πληρωμές στο Υπουργείο Οικονομικών.

Δείτε εδώ τη λίστα που δημοσιοποιήθηκε

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια για το συγκεκριμένο άρθρο. Μπορείτε να γράψετε εσείς το πρώτο σχόλιο.

γράψτε ένα σχόλιο

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

🔑 Δεν έχετε συνδεθεί

Θα πρέπει να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό πρώτα για να μπορέσετε να σχολιάσετε άρθρο