Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 - Αθήνα: 19,94 C Weather icon (αίθριος καιρός)

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Ο FDA παράτεινε την ημερομηνία λήξης καθώς «στοιβάζονται» οι δόσεις


Σχόλια

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων διεύρυνε τη διάρκεια ζωής του εμβολίου που έχει αναπτύξει η εταιρεία κατά του κορονοϊού, από τους τρεις μήνες στους τεσσεράμισι μήνες, την ώρα που εκατομμύρια αχρησιμοποίητες δόσεις στις ΗΠΑ πρόκειται σύντομα να λήξουν.

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson και η επιβράδυνση του ενδιαφέροντος για εμβολιασμό στις ΗΠΑ έχουν ως αποτέλεσμα σχεδόν οι μισές από τα 21 εκατομμύρια δόσεις που έχει παρασκευάσει η φαρμακοβιομηχανία για τις ΗΠΑ να μην έχουν χρησιμοποιηθεί.

Η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής βασίστηκε σε δεδομένα από συνεχιζόμενες μελέτες, οι οποίες έδειξαν ότι το εμβόλιο παραμένει σταθερό μετά από 4,5 μήνες όταν ψύχεται σε θερμοκρασίες 2 έως 8 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με τη φαρμακοβιομηχανία.

Το Reuters ανέφερε τη Δευτέρα ότι τουλάχιστον 13 παρτίδες δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson λήγουν στις 27 Ιουνίου ή νωρίτερα, χωρίς να είναι σαφές ωστόσο σε πόσες δόσεις αντιστοιχούν οι εν λόγω παρτίδες.

Η Johnson & Johnson οφείλει να παραδώσει ακόμη 100 εκατομμύρια δόσεις, αλλά ο χρόνος αποστολής τους δεν έχει καθοριστεί.

 

Σχόλια:

Δείτε επίσης

Γνώση στερνή
Γνώση στερνή