Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 - Αθήνα: 20,49 C Weather icon (αίθριος καιρός)

Ισπανία: 1δισ. ευρώ, ο αποκλεισμός από τη βρετανική «πράσινη λίστα»


Σχόλια

Πάνω από 1 δισ. ευρώ υπολογίζουν την οικονομική ζημία οι ισπανικοί τουριστικοί φορείς μετά την απόφαση της Βρετανίας να μην άρει τα μέτρα της καραντίνας στην οποία επιβάλλονται οι τουρίστες της, που επισκέπτονται την Ισπανία.

Για τις επόμενες 3 εβδομάδες, ώσπου η Βρετανία να επανεξετάσει τη λίστα των χωρών και να αλλάξει το πορτοκαλί σε πράσινο χρώμα για την Ισπανία, οι επιχειρηματίες του τουρισμού υπολογίζουν ζημία τουλάχιστον 386 εκατ. ευρώ εβδομαδιαίως. Για τον λόγο αυτό ζητούν άμεση βοήθεια από την ισπανική κυβέρνηση, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Παρά τη γενικευμένη απογοήτευση καθώς οι αφίξεις των Βρετανών τουριστών το 2019 ανήλθαν σε 18 εκατομμύρια, με τους Γερμανούς να ακολουθούν με 11 εκατομμύρια επί συνόλου 83 εκατομμυρίων τουριστών, από την ερχόμενη Δευτέρα η Ισπανία ευελπιστεί να υποδεχτεί τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Κι αυτό γιατί θα μπορούν να την επισκέπτονται ταξιδιώτες από όλες τις χώρες του κόσμου, αρκεί να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις των εμβολίων που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από τα εμβόλια των Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Janssen, θα γίνονται δεκτοί και τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με τα κινεζικά εμβόλια Sinopharm και Sinovac-Coronavac. Βασική προϋπόθεση όμως είναι οι ταξιδιώτες να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Για τους υπόλοιπους ταξιδιώτες θα ισχύει το ίδιο μέτρο που εφαρμόζεται ως τώρα, δηλαδή θα πρέπει προηγουμένως να έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα.

Όπως προβλέπεται στο κείμενο που ενέκρινε η ισπανική κυβέρνηση και θα δημοσιοποιηθεί το Σάββατο με ισχύ από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, η αποδοχή και επιπλέον εμβολίων σηματοδοτεί το άνοιγμα στις αεροπορικές συνδέσεις με την Ασία (Κίνα, Ταϋλάνδη, Φιλιπίνες και Ινδία).

Το ίδιο ισχύει και με τις αεροπορικές συνδέσεις με τις χώρες της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής (Μεξικό, Αργεντινή, Κολομβία, Ουρουγουάη και Χιλή), χώρες με τις οποίες η Ισπανία διατηρεί σημαντικές εμπορικές σχέσεις.

 

Σχόλια:

Δείτε επίσης

Γνώση στερνή
Γνώση στερνή