Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 - Αθήνα: 20,37 C Weather icon (αίθριος καιρός)

Politico: ΗΠΑ και Ε.Ε. «χτίζουν» Τεχνολογικό Τείχος απέναντι στην Κίνα


Σχόλια

H Eυρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν μια διευρυμένη συνεργασία γύρω από την τεχνολογία και το εμπόριο την ερχόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να υψώσουν ανάχωμα στην Κίνα και να προωθήσουν τις δημοκρατικές αξίες, σύμφωνα με πηγές του Politico.

Ενώ οι διαπραγματεύσεις για το νέο σώμα συνεχίζονται, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχεδιάζουν να ανακοινώσουν λεπτομέρειες του εγχειρήματος όταν συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 15 Ιουνίου.

Η Ε.Ε. πρότεινε την πρωτοβουλία τον Δεκέμβριο.

Αξιωματούχοι ευελπιστούν ότι το νέο υπερατλαντικό σώμα θα βοηθήσει την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ να παραμείνουν πρωταγωνιστές στον τομέα της τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο του λεγόμενου Εμπορικού και Τεχνολογικού Συμβουλίου που θα παρουσιαστεί, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες αναμένεται να ανακοινώσουν περισσότερα στοιχεία για το πώς θα εργαστούν από κοινού για την προώθηση κοινών κριτηρίων για τις νέες τεχνολογίες.

Όπως μεταδίδει το Politico, η νέα συμμαχία θα αναλάβει μεγάλο εύρος πρωτοβουλιών, από την πραγματοποίηση συλλογικών επενδύσεων σε ψηφιακά έργα, μέχρι την διαχείριση πολύπλοκων εφοδιαστικών αλυσίδων.

 

Σχόλια:

Δείτε επίσης

Γνώση στερνή
Γνώση στερνή