Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 - Αθήνα: 42,54 C Weather icon (αίθριος καιρός)

Λεωνίδας Μπόμπολας: «Φεύγω από το σπίτι μου με υπερηφάνεια και πίκρα»


Σχόλια

Τέλος εποχής του ιστορικού ονόματος στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την αποχαιρετιστήρια επιστολή που έστειλε στους εργαζόμενους του ομίλου ο Λεωνίδας Μπόμπολας, επιβεβαιώνοντας τις φήμες εδώ και καιρό για την αποχώρηση του.

«Φεύγω από το σπίτι μου με υπερηφάνεια για τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά με πίκρα για τα χαμένα όνειρα» υπογραμμίζει στην επιστολή του, με την επισήμανση ότι «Έτσι τα έφεραν οι συγκυρίες και οι αποφάσεις άλλων». Τόσες μάχες, στερήσεις, διώξεις, δύσκολες αποφάσεις, μεγάλες νίκες, ένας διαρκής αγώνας», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Για την επόμενη ημέρα στον όμιλο αναφέρει πως «νέες δυνάμεις ήρθαν καινούριοι επενδυτές με οράματα διαφορετικά. Οι δουλειές μας σώθηκαν, οι ελπίδες αναπτερώθηκαν».

Με την αποχώρηση του Λεωνίδα Μπόμπολα κλείνει ένα μεγάλος κύκλος των ιστορικών ιδρυτών του μεγάλου ομίλου, που προέκυψε από τους κ. Μπόμπολα, Κούτρα και Καλλιτσάντση.

Πάντως, στο financialreport, εδώ και καιρό οι πληροφορίες έκαναν λόγο ότι θα ανηφορίσει προς Παιανία…

Reggeborgh: Μέχρι 33% συμμετοχή στην ΑΜΚ

Με το συνολικό ποσό των 50 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχει η Reggeborgh στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όπως προκύπτει από επιστολή που έστειλε στη διοίκηση της εταιρείας.

Με το ποσό αυτό θα εξασκήσει τα δικαιώματα των υφιστάμενων μετοχών και, εφόσον προκύψουν αδιάθετα δικαιώματα θα διαθέσει επιπλέον 16.289.185 ευρώ για την εξάσκησή τους. Έτσι, το μέγιστο ποσοστό που μπορεί να φτάσει είναι στο 33% του μετοχικού κεφαλαίο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε στο Χ.Α η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου παρέλαβε επιστολή της Reggebrorgh Invest B.V. την 19η Ιουλίου 2021 με την οποία εξειδικεύει την πρόθεση συμμετοχής του στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας:

Συγκεκριμένα η Reggeborgh δηλώνει ότι:

Σε συνέχεια της από 7/4/2021 επιστολής της ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο ότι έχει κινηθεί η διαδικασία μέσω των χρηματιστηριακών εταιρειών, στις οποίες ο μέτοχος διατηρεί κωδικούς, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εξασκηθούν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης.

Διακρατεί 59.930.339 δικαιώματα (και αντίστοιχο αριθμό μετοχών) τα οποία δίνουν το δικαίωμα αγοράς 37.456.461 νέων μετοχών στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην τιμή έκδοσης €0,90 ανά μετοχή, επένδυση ποσού €33.710.815. 3. Η Reggeborgh στην επιστολή της με ημερομηνία 7/4/2021 έχει δεσμευθεί να συμμετέχει στην αύξηση με α) εξάσκηση ιδίων δικαιωμάτων και (β) εξάσκηση τυχόν αδιάθετων δικαιωμάτων μέχρι του συνολικού ποσού των €50εκ.

Κατά συνέπεια επιβεβαιώνει συμμετοχή σε εξάσκηση τυχόν αδιάθετων δικαιωμάτων μέχρι του μέγιστου συνολικού ποσού των €16.289.185 (το οποίο αντικατοπτρίζει την διαφορά των €50εκ. από το κόστος άσκησης των υφιστάμενων δικαιωμάτων της), σύμφωνα με τους όρους διάθεσης όπως περιγράφονται στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Παράλληλα ο μέτοχος Reggeborgh για λόγους πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού αιτήθηκε να γνωστοποιηθούν οι παραπάνω προθέσεις/δεσμεύσεις στο ευρύ επενδυτικό κοινό.

Αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η Greenhill

Αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ με αίτημα την ακύρωση των αποφάσεων της τακτικής γενικής συνέλευσης της 22ας Ιουνίου κατέθεσε η Greenhill Investments, μέτοχος του 25,58% του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία και είχε αποκλειστεί από την εν λόγω Γ.Σ.

Ως ημερομηνία συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε η 3η Αυγούστου 2021, ημέρα που συμπίπτει με την ολοκλήρωσης της περιόδου άσκησης των δικαιωμάτων στην ΑΜΚ, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, που διενεργεί ο όμιλος.

Σημειώνεται πως πριν την επίσημη εκδήλωση των νομικών ενεργειών εκ μέρους της Greenhill Investments είχε προηγηθεί καταγγελία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με την οποία ζητήθηκε η μη έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο πλαίσιο των αναφορών στο Ε.Δ. για τις δικαστικές και κανονιστικές εκκρεμότητες είχε επισημάνει πως η Greenhill Investements Ltd «δεν νομιμοποιείται να προσβάλει την απόφαση της Τ.Γ.Σ., διότι δεν νομιμοποιείτο να συμμετάσχει στην Τ.Γ.Σ., τυχόν δε αγωγή ακύρωσης ή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκτιμάται ότι θα απορριπτόταν ως απαράδεκτη».

Σημειώνεται ότι κατά την τακτική Γ.Σ. της 22ας Ιουνίου δεν επετράπη η συμμετοχή της Greenhill Investments και άρα η ψήφιση ή καταψήφιση των θεμάτων καθώς κρίθηκε ότι στερούνταν των νομιμοποιητικών εγγράφων όσον αφορά την κατοχή των δικαιωμάτων ψήφου των 54.815.876 μετοχών της, καθώς με βάση τα στοιχεία του Αποθετηρίου, αυτά παρέμεναν στην κατοχή της Aeolus Investors (η οποία έχει το ενέχυρο των παραπάνω μετοχών).

Κατά τις τελευταίες πληροφορίες, το σύνολο των παραπάνω δικαιωμάτων ψήφου επί των ενεχυριασμέων μετοχών πέρασε πρόσφατα στη δικαιοδοσία της Greenhill Investments Ltd, απεμπλέκοντας σ’αυτό το επίπεδο την Aeolus Investors.

Στο πλαίσιο αυτό, νομικοί κύκλοι της πλευράς ΕΛΛΑΚΤΩΡ σημειώνουν πως ενδεχομένως η αγωγή και τα ασφαλιστικά μέτρα εκ μέρους του εφοπλιστικού διδύμου Δ.Μπάκου-Γ. Καϋμενάκη της Greenhill Investments να μην «νομιμοποιείται» καθώς έως και προ ημερών τα δικαιώματα ψήφου των μετοχών παρέμεναν τυπικά στην Aeolus Investors.

Η ανακοίνωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι την Τετάρτη 21.07.2021, η μέτοχος «GREENHILL INVESTEMENTS LIMITED», κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή ακύρωσης των αποφάσεων της από 22.06.2021 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.

Η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η προαναφερόμενη αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ουδόλως σχετίζεται με τη διαδικασία της υπό εξέλιξη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Περαιτέρω, η Εταιρεία θεωρεί ότι η υπό κρίση αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, είναι νόμω και ουσία αβάσιμες.

 

Σχόλια:

Δείτε επίσης

Γνώση στερνή
Γνώση στερνή