Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 - Αθήνα: 28,01 C Weather icon (σποραδικές νεφώσεις)

Άδ. Γεωργιάδης: Έβαλα βενζίνη στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και παρουσίασε πρόβλημα - «Άξιος» ο Δημητριάδης που παραιτήθηκε


Τι δήλωσε στον ΣΚΑΪ για τη νοθεία στα καύσιμα και τιμές της βενζίνης - Ποιο το σχόλιό του για το Fuel Pass 2 - Ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η κατασκευή του ουρανοξύστη 198,8 μέτρων στο Ελληνικό - Μέσα στις 14.000 παρακολουθήσεις έτυχε να είναι και ο Ανδρουλάκης...

Χθες βράδυ εκδόθηκε η πρώτη άδεια για ουρανοξύστη στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ». Σύμφωνα με τον υπουργό σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του πύργου στο Ελληνικό, ύψους 192 μέτρων.

Στο πλαίσιο των επενδύσεων, σχολίασε επίσης και τη λειτουργία του W Costa Navarino.

«Από τις πρώτες επενδύσεις που αδειοδοτήσαμε το 2019 στην αρχή της θητείας μας. Σήμερα έτοιμο υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες. Η Ελλάδα μας πάει μπροστά!».

Υπενθυμίζεται ότι, τους πρώτους επισκέπτες του υποδέχτηκε χθες το W Costa Navarino, το πρώτο ξενοδοχείο της W Hotels στην Ελλάδα, μέλος του χαρτοφυλακίου Marriott Bonvoy.

«Το νέο W Escape φέρνει μία ξεχωριστή ενέργεια στο Navarino Waterfront, τη νέα περιοχή ανάπτυξης της Costa Navarino και δίνει βήμα στη δημιουργικότητα, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία της έκφρασης, εμπλουτίζοντας την εμπειρία του προορισμού. Το W Costa Navarino -το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες και εφήβους που έχουν κλείσει το 12ο έτος της ηλικίας τους- βρίσκεται σε μία παραθαλάσσια έκταση 130 στρεμμάτων, κατά μήκος μίας αμμώδους παραλίας 450 μέτρων με θέα στον ιστορικό Κόλπο του Ναβαρίνου», δήλωσε.

Σχετικά με τα καύσιμα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι πριν από δύο μήνες. «Ξύλο να χτυπήσω, γιατί όλα εξαρτώνται από το διεθνές περιβάλλον σε αυτό τον τομέα, άρα είμαστε πολύ ευάλωτοι, αλλά πάντως η τιμή αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν πριν από μερικές εβδομάδες», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το Fuel Pass 2, σχολίασε ότι μεγάλο μέρος του κατευθύνεται σε άλλα έξοδα πέραν των καυσίμων, καθώς το 70% των δικαιούχων προτίμησε να λάβει λιγότερα χρήματα κατά 15 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό παρά να επιλέξει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, προκειμένου να τα ξοδέψουν όπου θέλουν.

Για τον πληθωρισμό ανέφερε ότι η μηνιαία μείωση ήταν η μεγαλύτερη σε όλη την ΕΕ και πως σε κάποιο βαθμό οι συνέπειες του πληθωρισμού έχουν απορροφηθεί από σειρά κυβερνητικών μέτρων για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και τα διάφορα επιδόματα.

Για τη νοθεία στα καύσιμα τόνισε ότι μεικτά συνεργεία έχουν ήδη κλείσει μόνιμα δύο πρατήρια, ωστόσο εξήγησε ότι ο έλεγχος είναι πάρα πολύ δύσκολος. Η νοθεία γίνεται με πολύ εξελιγμένο τεχνικά τρόπο και για να εντοπιστεί πρέπει να είναι σε ποσοστό πάνω από 50%.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ακόμη και στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο έτυχε να βάλει βενζίνη και να εμφανίσει πρόβλημα, αλλά στον έλεγχο που έγινε στο πρατήριο, το καύσιμο έβγαινε μια χαρά.
Τέλος για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ο υπ. Ανάπτυξης εξήρε τον Γρηγόρη Δημητριάδη, χαρακτηρίζοντάς τον «άξιο» και προσδίδοντάς του σημαίνοντα ρόλο στην αγορά των... Rafale και στο ότι ο Ερντογάν δεν κάνει τώρα εκτεταμένες γεωτρήσεις  στο Αιγαίο και ότι κακώς μεν, αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε μέσα στις... 14.000 παρακολουθήσεις Ελλήνων πολιτών και ξένων από την ΕΥΠ, που δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, αλλά και οι λόγοι παρακολούθησής του δεν πρέπει να γίνουν γνωστοί, διότι τότε οι μυστικές, θα λέγονταν φανερές υπηρεσίες.