Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 - Αθήνα: 23,71 C Weather icon (ελαφρές νεφώσεις)

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Μέσω χρηματιστηρίου η πώληση του 30% - Γιατί άλλαξε το αρχικό πλάνο


Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δ. Πολίτης, ο διαγωνισμός μετράει 3 χρόνια στα οποία έχουν αλλάξει πολλά - Υπάρχουν σκέψεις για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία με τους εννέα ενδιαφερομένους σε αυτό το μεγάλο διάστημα

Προς ακύρωση φαίνεται ότι οδεύει ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά την πώληση του ποσοστού 30% που κατέχει το Ταμείο. Σε χθεσινή συνάντηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ με δημοσιογράφους έγινε αναφορά στη συγκεκριμένη πώληση και οι εξελίξεις είναι ενδιαφέρουσες.

Όπως σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, ο διαγωνισμός μετράει 3 χρόνια στα οποία έχουν αλλάξει πολλά. Υπάρχουν σκέψεις για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία με τους εννέα ενδιαφερομένους σε αυτό το μεγάλο διάστημα. Υπογράμμισε μάλιστα πως «Κοιτάμε πολύ προσεκτικά τι θα κάνουμε και πιστεύω πως σύντομα θα λάβουμε τις αποφάσεις για το μέλλον του διαγωνισμού». Ωστόσο άφησε ανοιχτό σοβαρό ενδεχόμενο για την αλλαγή μοντέλου πώλησης του ποσοστού.

Πιο συγκεκριμένα φαίνεται πως εξετάζεται σοβαρά η είσοδος του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μέσω αυτού να επιχειρηθεί η πώληση του 30% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό θα σημάνει την ακύρωση της τρέχουσας διαδικασίας η οποία ούτως ή άλλως είχε ξεκινήσει σε τελείως διαφορετικές συνθήκες.

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν γνωρίζουμε προς το παρόν πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί.

Το comeback του αεροδρομίου

Ο επικεφαλής του αεροδρομίου μίλησε με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια για τις επιδόσεις του αεροδρομίου της Αθήνας. Όπως είπε είναι σημαντικοί και πολύ ενθαρρυντικοί οι ρυθμοί ανάκαμψης που καταγράφονται. «Είναι πολύ παραπάνω από όποιο άλλο αεροδρόμιο στην Ευρώπη και είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα επανήλθε ο ΔΑΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα έδωσε τα τα εύσημα στη διοίκηση του αεροδρομίου για την οποία τόνισε ότι λειτουργεί υποδειγματικά το αεροδρόμιο και αυτό φαίνεται καθώς παρά του ότι τα ποσοστά επιβατικής κίνησης επανήλθαν στα επίπεδα του 2019, δεν βλέπουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε άλλα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης.