Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 - Αθήνα: 23,09 C Weather icon (σποραδικές νεφώσεις)

Γ. Στουρνάρας: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δυσκολεύει την ενεργειακή μετάβαση


Η ΤτΕ ήταν από τις πρώτες που ξεκίνησαν έρευνες για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, εξήγησε ο κεντρικός τραπεζίτης συμπληρώνοντας ότι το θέμα είναι υψηλά στην ατζέντα μας

Ο τραπεζικός κλάδος έχει σημαντικό ρόλο στην μετάβαση της οικονομίας τόνισε ο Χοσέ Μανουέλ Κάμπα πρόεδρος της ΕΒΑ μιλώντας στο συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Περιμένουμε από τις τράπεζες να έχουν στρατηγική αναφορικά με το που θέλουν να φτάσουν μεσοπρόθεσμα σε ότι αφορά το θέμα. Χρειάζονται δεδομένα και δημοσιοποίησή τους σε ότι αφορά τις πράσινες επενδύσεις.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δυσκολεύει την ενεργειακή μετάβαση, σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Η ΤτΕ ήταν από τις πρώτες που ξεκίνησαν έρευνες για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, εξήγησε συμπληρώνοντας ότι το θέμα είναι υψηλά στην ατζέντα μας.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει πρόοδο αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος, καθώς το θέμα είναι περίπλοκο και θα γίνει πιο περίπλοκο. Έως τώρα ξέραμε ότι χρειάζονται ΑΠΕ, τώρα καταλαβαίνουμε ότι χρειάζονται δίκτυα κ.τ.λ.

Η Ελλάδα είναι μεσογειακή χώρα και θα αντιμετωπίσει περισσότερα ρίσκα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Θα πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι εκτός από κινδύνους υπάρχουν και ευκαιρίες που πρέπει να εκμεταλλευτούμε.

Δεν είναι εύκολη εξίσωση, τόνισε