Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 - Αθήνα: 27,39 C Weather icon (ελαφρές νεφώσεις)

Ενοίκια καταστημάτων: Σταθεροποίηση στις εμπορικές «πιάτσες» της Αθήνας


Στην -πιο ακριβή- Ερμού οι τιμές κυμαίνονται αυτή την στιγμή μεταξύ 180 και 265 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το μήνα και ακολουθεί η Γλυφάδα με τιμές από 70 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα έως τα 130 ευρώ

Αύξηση της ζήτησης διαπιστώνει στην τελευταία της ανάλυση για την αγορά καταστημάτων η γνωστή εταιρεία συμβούλων ακινήτων ΔΑΝΟΣ (η οποία συνεργάζεται με την BNP Paribas Real Estate) αναφέροντας στις τάσεις τη σταθερότητα σε επίπεδο ενοικίων και αποδόσεων, την ελαφρά μείωση ωστόσο όσον αφορά τα ποσοστά των διαθέσιμων χώρων στα λεγόμενα «καλά» εμπορικά σημεία.

«Η ζήτηση για νέα καταστήματα είναι υπαρκτή με την προσφορά να καλύπτεται γρήγορα σε σημεία όπως η Ερμού, η Βουκουρεστίου, η Γλυφάδα, το κέντρο του Πειραιά (Βασιλέως Γεωργίου και Διός) όπως επίσης και στα επιτυχημένα εμπορικά κέντρα που διατηρούν λίστες αναμονής με εταιρείες που ενδιαφέρονται να μισθώσουν νέους χώρους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τα ενοίκια

Όσον αφορά τις τιμές των ενοικίων στις μεγάλες εμπορικές πιάτσες της Αθήνας, στην -πιο ακριβή- Ερμού οι τιμές κυμαίνονται αυτή την στιγμή μεταξύ 180 και 265 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το μήνα και ακολουθεί η Γλυφάδα με τιμές από 70 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα έως τα 130 ευρώ.

Στην Κηφισιά το αντίστοιχο εύρος των ενοικίων διαμορφώνεται μεταξύ 80 και 100 ευρώ ανά τ.μ. και ακολουθεί το Κολωνάκι, πιο χαμηλά από τα 50 έως τα 90 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της ΔΑΝΟΣ.

Τέλος, στον Πειραιά τα καταστήματα στις καλές περιοχές μισθώνονται μεταξύ 40 και 80 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα.