Loading
Τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης και των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Πρέβεζα.
«Αυτό αποτυπώνει συνολικά τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης η οποία στρέφει πάντα το βλέμμα της στους πιο αδύναμους», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε την πολύ καλή πορεία του τουρισμού.
«Έχουμε φέτος, και χαίρομαι που το διαπιστώνω και εδώ στη δυτική Ελλάδα, στη Λευκάδα, εδώ στην Πρέβεζα, μια πάρα πολύ καλή τουριστική περίοδο. Χαίρομαι που η Ελλάδα είναι τόπος τον οποίο προτιμούν οι ξένοι επισκέπτες. Πιστεύω ότι όταν θα κάνουμε τον απολογισμό θα μιλάμε για μια εξαιρετικά θετική τουριστική χρονιά», ανέφερε.
Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022» προβλέπει την παροχή άυλης ψηφιακής κάρτας για την επιδότηση δαπανών σε ξενοδοχεία και καταλύματα ανά την Ελλάδα.
Η κάρτα έχει αξία 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 200 ευρώ για ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 67%, έναντι οριζόντιας επιδότησης 120 ευρώ που προβλεπόταν πέρυσι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τα τέλη Ιουνίου του 2023, είτε εφάπαξ σε έναν προορισμό είτε σε πολλά διαφορετικά σημεία.
Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στο κέντρο της Πρέβεζας και συνομίλησε με πολίτες. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, όπου τον υποδέχτηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και τον ενημέρωσε για την πορεία των έργων αποκατάστασης και αναστήλωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.