Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 - Αθήνα: 23,71 C Weather icon (ελαφρές νεφώσεις)

Νέα παράταση για τις 12 Ιουλίου στις δεσμευτικές προσφορές για τα «κόκκινα» δάνεια 5,2 δισ. ευρώ της Αριάδνης


Ποιοι είναι οι διεκδικητές και ποια τα χαρακτηριστικά του χαρτοφυλακίου - Δέσμευση του αγοραστή να απορροφήσει τους εργαζόμενους στη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της PQH

Για τις 12 Ιουλίου από τις 28 Ιουνίου μετατέθηκε η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το χαρτοφυλάκιο «Αριάδνη», το οποίο περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μικτής λογιστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ των υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών.

Στη δεύτερη φάση έχουν περάσει ως γνωστόν δύο επενδυτικά σχήματα. Από τη μια το mega consortium, που απαρτίζουν οι Bain, Fotress, Davinson Kempner, doValue και Cepal, και από την άλλη η Ellington η οποία το προηγούμενο διάστημα αναζήτησε συνεπενδυτές.

Το project αφορά στην πώληση συνολικής απαίτησης σχεδόν 14 δισ. ευρώ, που απορρέει από χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων, μικτής λογιστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ, των υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών.

Πρόκειται για απαιτήσεις από επιχειρηματικά, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων διαθέτει εξασφαλίσεις επί ακινήτων.

Η επιδιωκόμενη μεταβίβαση του μεγαλύτερου μέρους των απαιτήσεων, που διαχειρίζεται η PQH επιβάλει και τη μείωση του προσωπικού της. Έτσι, προβλέπεται δέσμευση του αγοραστή να απορροφήσει περίπου 180 εργαζόμενους στη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της PQH. Οι εργαζόμενοι, που θα επιλέξουν να φύγουν από την PQH, θα αποζημιωθούν πλήρως.