Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 - Αθήνα: 19,17 C Weather icon (ελαφρές νεφώσεις)

Σταϊκούρας σε Βεστάγκερ: Απαιτούνται ευρωπαϊκές λύσεις στην ενεργειακή κρίση


«Κανένα ευρωπαϊκό κράτος-μέλος δεν μπορεί, από μόνο του, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή τη νέα κρίση», επισήμανε ο υπ. Οικονομικών στην Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Κομισιόν

«Η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και ισχυρή δυναμική, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που την κατατάσσουν, βραχυπρόθεσμα και μεσομακροπρόθεσμα, στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρωζώνης», σημείωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας στην τοποθέτησή του μετά τη συνάντηση με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Τόνισε δε ότι ήδη η Ελλάδα καταγράφει σημαντικά βήματα καθώς 230 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 10,2 δισ. ευρώ, έχουν ενταχθεί και θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2.0».

Επεσήμανε ωστόσο ότι συγκυρία που διανύουμε, είναι ιστορική και οι προκλήσεις που ορθώνονται μπροστά μας είναι μεγάλες, σύνθετες και υπερεθνικές. «Το κόστος στην ενέργεια έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη και ο πληθωρισμός στην Ευρώπη έχει ξεπεράσει όλες τις προβλέψεις, «ακουμπώντας» πλέον όλους τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της Ένωσης. Αναπόφευκτα, τα όποια επιτεύγματα επισκιάζονται και οι θετικές προοπτικές υπονομεύονται. Κανένα ευρωπαϊκό κράτος-μέλος δεν μπορεί, από μόνο του, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή τη νέα κρίση. Γι’ αυτό απαιτούνται ευρωπαϊκές, δραστικές και αποφασιστικές πολιτικές λύσεις», επεσήμανε.