Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 - Αθήνα: 27,39 C Weather icon (ελαφρές νεφώσεις)

Χρ. Σταϊκούρας: Σίγουρο το νέο επίδομα θέρμανσης, «ανοιχτό» και το Fuel Pass 3


Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για τις τιμές του πετρελαίου και φυσικού αερίου, δεν ξέρουμε τι θα γίνει το 2023, σημείωσε ο υπ. Οικονομικών - Ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα κρίνει τα νέα μέτρα στήριξης

Η ελληνική οικονομία θα έχει έναν καινούργιο πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για την υιοθέτηση μόνιμων και προσωρινών μέτρων, με σκοπό την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, διαβεβαίωσε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open, οι τελικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν και να εξειδικευτούν από τον πρωθυπουργό σε επτά ημέρες από σήμερα, στα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και ασάφεια για τις τιμές του πετρελαίου και φυσικού αερίου. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει το 2023, πολλώ δε μάλλον πώς θα κινηθούν οι τιμές αυτές ακόμη και μέσα στον επόμενο μήνα», πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως σίγουρα θα υπάρξει και νέο επίδομα θέρμανσης.

Σε ερώτηση σχετικά με το Fuel Pass 3, ο υπουργός Οικονομικών δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση, αρκούμενος, ωστόσο, στο να επισημάνει πως «πρώτιστο μέλημα είναι να δούμε το συνολικό ύψος της στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».