Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 - Αθήνα: 23,09 C Weather icon (σποραδικές νεφώσεις)

EAEE: Πάνω από 110 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις για ασφάλιση περιουσίας το 2021


Το 82,7% αφορά κατοικίες. Εκδόθηκαν 1,3 εκατ. συμβόλαια και εκκρεμεί η καταβολή 75,8 εκατ. ευρώ - Έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Με δεδομένο ότι οι αποζημιώσεις για ζημιές που συνέβησαν εντός του 2021 στα συμβόλαια που εκδόθηκαν επίσης το 2021 εκτιμώνται σε 110 εκατ. ευρώ, ενώ μεγάλο μέρος των συμβολαίων ήταν ακόμα σε ισχύ κατά την 31η Δεκεμβρίου, οι αποζημιώσεις που τελικά θα καταβάλει η ελληνική ασφαλιστική αγορά γι' αυτά τα συμβόλαια θα είναι σημαντικά υψηλότερες, όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για τις Ασφαλίσεις Περιουσίας έτους 2021, η οποία και θα επικαιροποιηθεί τον επόμενο χρόνο.

Η σχετική έρευνα της ΕΑΕΕ είναι διαθέσιμη εδώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, ο κ. Ε. Μοάτσος, πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, ανέφερε: «Από την έρευνα της Ένωσης προκύπτει η σημαντική συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στην προστασία των περιουσιών ιδιωτών και επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων 110 εκατ. ευρώ αφορά μόνο τις ζημιές που συνέβησαν μέσα στο 2021 και αναμένεται να αυξηθεί όταν πλέον θα έχουν λήξει όλα τα συμβόλαια».