Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 - Αθήνα: 15,65 C Weather icon (σποραδικές νεφώσεις)

Πιερρακάκης: Εργαλείο διευκόλυνσης και όχι διακρίσεων η βεβαίωση εμβολιασμού


Σχόλια

Τη θέση πως η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της covid είναι εργαλείο διευκόλυνσης και όχι διακρίσεων διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης, ο οποίος επεσήμανε πως έως σήμερα έχουν εκδοθεί 55.000 ψηφιακά πιστοποιητικά.
«Για αρχή, αυτή είναι βεβαίωση που μπορεί να έχει υγειονομικό χαρακτήρα.
Έχει ανοίξει μία συζήτηση στην Ευρώπη, η οποία είναι πώς θα μπορούσε μία εκδοχή αυτής της βεβαίωσης να τη χρησιμοποιούμε ως εργαλείο διευκόλυνσης, να μπορεί κάποιος να διαβαίνει τα σύνορα ευκολότερα εφόσον έχει τη βεβαίωση» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Πιερρακάκης.

Όπως είπε, από σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, υπάρχει η δυνατότητα οι πολίτες να τα λαμβάνουν και από τα ΚΕΠ.

Πάνω από 1 εκατομμύριο εμβολιασμοί

Όσον αφορά τα ραντεβού εμβολιασμού που κλείνονται, επεσήμανε ότι το ποσοστά αγγίζει το 98%.
«Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες αθροιστικά (συγκεκριμένα 1.045.000) έχουν κλείσει ραντεβού για εμβόλιο.
Οι 468.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση, ενώ οι 230.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη» υποστήριξε ο κ.Πιερρακάκης, ο οποίος τόνισε ότι στο θέμα του συστήματος εμβολιασμού η Ελλάδα έχει πρωτοπορήσει, σε σύγκριση με χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία όπου σημειώθηκαν αρρυθμίες και προβλήματα.
«Έχει δημιουργήσει εντύπωση όλος ο σχεδιασμός, υπάρχουν χώρες που μας έχουν ζητήσει τεχνογνωσία» ανέφερε ο υπουργός, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «μέσα σε δύο χρόνια έχει δωδεκαπλασιαστεί το ψηφιακό κράτος».

Σχόλια:

Δείτε επίσης

Γνώση στερνή
Γνώση στερνή