Οι αυξήσεις του κόστους των πρώτων υλών, των υλικών συσκευασίας, της διανομής και της ενέργειας οδήγησαν σε σημαντική συρρίκνωση την κερδοφορία της Αφοί Κ. Καραγεωργίου ΑΕΒΕ (3 άλφα), που δραστηριοποιείται στον κλάδο των οσπρίων και του ρυζιού.
_x000D_
Στον περιορισμό της λειτουργικής κερδοφορίας συνετέλεσε και το γεγονός ότι η εταιρεία δεν προχώρησε σε αυξήσεις τιμών ικανές να καλύψουν την επιβάρυνση κόστους που υπέστη, αναφέρει η διοίκησή της στις οικονομικές καταστάσεις που αναρτήθηκαν στο ΓΕΜΗ. Δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει η διοίκησή της τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων, είχε αναφέρει ότι λόγω των αποθεμάτων που είχε προαγοράσει είχε καταφέρει να διατηρήσει σταθερές τις τιμές των προϊόντων της. Είχε διευκρινίσει δε ότι με τα αποθέματα εκείνα θα μπορούσε να «βγάλει» το 2021, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αυξήσεις τιμών από το 2022.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Σε ό,τι αφορά τους άλλους δείκτες, τα έξοδα διάθεσης ανήλθαν σε 3,050 εκατ. ευρώ και ως ποσοστό επί των καθαρών πωλήσεων στο 11,15% έναντι 2,619 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή σχετίζεται κυρίως με το λανσάρισμα των νέων συσκευασιών, την αυξημένη διαφημιστική δαπάνη και τις προωθητικές ενέργειες.
_x000D_
Το κέρδη προ φόρων περιορίστηκαν στο 2,9% των καθαρών πωλήσεων, ήτοι στα 793.573,35 ευρώ από 2,975 εκατ. ευρώ που ήταν το 2020 ή 10,64% επί των καθαρών πωλήσεων του 2020. Αντίστοιχη πορεία ακολούθησαν και τα κέρδη μετά φόρων τα οποία συρρικνώθηκαν στα 623.263,26 ευρώ ή 2,28% επί των καθαρών πωλήσεων, έναντι 2,265 εκατ. ευρώ ή 8,10% επί των καθαρών πωλήσεων του 2020, ενώ τα EBITDA μειώθηκαν στο 1,5 εκατ. ευρώ -5,49% επί των καθαρών πωλήσεων- από 3,69 εκατ. ευρώ ή 13,19% επί των καθαρών πωλήσεων.
_x000D_
Παρά την πίεση στην τελική γραμμή, τα γενικά και διοικητικά έξοδα της περιόδου αυξήθηκαν στα 2,527 εκατ. ευρώ και ως ποσοστό επί των καθαρών πωλήσεων στο 9,24% έναντι 8,13% που ήταν το 2020. Σε ό,τι αφορά το απασχολούμενο προσωπικό της, αυξήθηκε στα 103 άτομα από 99 το 2020. Η αύξηση προήλθε από την ενίσχυση του αριθμού του διοικητικού προσωπικού (54 άτομα από 46 το 2020) εν αντιθέσει προς το εργατοτεχνικό προσωπικό, ο αριθμός του οποίου μειώθηκε στα 49 άτομα από 53 που ήταν το 2020.
_x000D_
Την τρέχουσα οικονομική χρήση η εταιρεία υλοποιεί νέα επένδυση τεχνολογικού εκσυγχρονισμού με καινούργια σύγχρονη συσκευαστική μηχανή που συνοδεύεται από ανιχνευτή μετάλλων, δυνατότητα αυτόματης ζύγισης και μηχανή εγκιβωτισμού, ύψους 1,150 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, «ποντάρει» στην αγορά της HORECA, μέσω και της ενίσχυσης του δικτύου συνεργατών χονδρεμπόρων στην περιφέρεια, και διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της και του δικτύου Ελλήνων παραγωγών με ενδυνάμωση της συνεργασίας και της προώθησης των προϊόντων τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανοιχτή πρόσκληση 360.000 ευρώ για startups και ΜΜΕ σε καινοτόμες λύσεις φυτικών πρωτεϊνών
- Τέλος στην ασυλία των funds ζητά το ΠΑΣΟΚ: “Να επιβληθεί ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια”
- Χαλαρά πέρασε από τις Σέρρες η ΑΕΚ 4-0 τον Πανσερραϊκό για την 20η αγωνιστική της Super League
- Ανετη νίκη για την Τακαϊτσι στην Ιαπωνία, εξασφαλίζει πάνω από τα δύο τρίτα των εδρών
- Ελπίδες για νίκη επί του προχωρημένου καρκίνου του πνεύμονα χάρη σε νέο εμβόλιο
- Aσχημη πτώση για τη γνωστή Αμερικανίδα αθλήτρια του αλπικού σκι, Λίντσεϊ Βον
- Eχθροί της Ιταλίας διαδηλώνουν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων τονίζει η Μελόνι
- Ανετα ο Ολυμπιακός, 102-87 τον Προμηθέα στο ΣΕΦ για την Basket League
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








