Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας, Όλι Ρεν δήλωσε σήμερα πως σχεδιάζει να είναι υποψήφιος για την προεδρία την ερχόμενη χρονιά που η Φινλανδία πρόκειται να εκλέξει νέο αρχηγό του κράτους, και θα ζητήσει για το σκοπό αυτό άδεια από τη δουλειά του.
Ο 61χρονος Ρεν, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε πως θα ζητήσει την ετήσια άδειά του πριν από τις εκλογές και δεν θα ασκεί επίσημα καθήκοντα κατά την προετοιμασία του για να είναι υποψήφιος.
Ο ίδιος πρέπει να συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές πριν μπορέσει να μπει επισήμως στην κούρσα.
«Θα υποβάλω αίτηση για άδεια όταν, όπως ελπίζω, επισημοποιηθεί η υποψηφιότητά μου για την προεδρία», δήλωσε ο Ρεν σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Πέκα Χααβίστο, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Φινλανδίας καθώς η κυβέρνηση παραιτήθηκε μετά τις γενικές εκλογές, ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος.
Η εξωτερική πολιτική και η πολιτική της ασφάλειας είναι μεταξύ των σημαντικότερων συνταγματικών αρμοδιοτήτων των προέδρων της Φινλανδίας.
Τον Απρίλιο η Φινλανδία εντάχθηκε στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, σε μια ιστορική πολιτική στροφή που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και προκάλεσε απειλή της Μόσχας για «αντίμετρα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία – Επιθέσεις με drone στο Τζαμού
- Κίνα: Βουτιά στις τιμές βιομηχανικών προϊόντων τον Απρίλιο εν μέσω εμπορικού πολέμου
- Φιντάν: Η Τουρκία έτοιμη να επιβλέψει μια πιθανή εκεχειρία στην Ουκρανία
- Εθνική Πινακοθήκη: Ζητά 500.000 ευρώ από τον πρώην βουλευτή της Νίκης για τους βανδαλισμούς
- Πωλείται ξανά για 23,5 εκατ. ευρώ η πρώην «βίλα του Σον Κόνερι» στη γαλλική Ριβιέρα
- ΔΥΠΑ: Πώς και σε ποιους θα καταβληθούν οι τρεις δόσεις της επιχορήγησης 17.000 ευρώ
- Ευρωπαίοι ηγέτες: «Ναι» από Τραμπ για κυρώσεις στη Ρωσία αν ο Πούτιν αρνηθεί την εκεχειρία 30 ημερών
- Πάπας Λέων ΙΔ΄: «Ακολουθούμε τα χνάρια του Φραγκίσκου»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις