Η δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) υποβάλλεται αυτόματα για τα συμβολαιογραφικά έγγραφα που αναρτώνται στην εφαρμογή myPROPERTY της myAADE
Επεκτείνεται από αύριο, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024, η δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας και υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) σε περισσότερες περιπτώσεις δηλώσεων φόρου δωρεάς και γονικής παροχής ακινήτων, που υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής myPROPERTY, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή.
Ειδικότερα, μέχρι σήμερα, η λειτουργικότητα αυτή αφορούσε μόνο τις περιπτώσεις δωρεάς/γονικής παροχής του 100% πλήρους κυριότητας επί ακινήτου, από έναν δωρητή/γονέα σε έναν δωρεοδόχο/τέκνο.
Πλέον, επεκτείνεται και στις περιπτώσεις δωρεάς και γονικής παροχής:
- πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ακινήτου
- σε ποσοστό 100% ή και μικρότερο
- από ένα δωρητή/γονέα σε έναν ή περισσότερους δωρεοδόχους/τέκνα
Η δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) δημιουργείται και υποβάλλεται αυτόματα για τα συμβολαιογραφικά έγγραφα που αναρτώνται στην ψηφιακή εφαρμογή myPROPERTY της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές> Δημοφιλείς εφαρμογές > myPROPERTY και αφορούν δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής ακινήτων που έχουν υποβληθεί από τις 2/1/2024.
Ο πολίτης λαμβάνει σχετική ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μπορεί να αναζητήσει τη δήλωση Ε9 στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές > Δημοφιλείς Εφαρμογές > Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ > Είσοδος στην Εφαρμογή > έτος 2025.
Με τη διεύρυνση της ψηφιακής εφαρμογής διευκολύνονται οι φορολογούμενοι, καθώς δεν χρειάζεται πλέον να συμπληρώνουν και να υποβάλλουν οι ίδιοι τις συγκεκριμένες δηλώσεις, και διασφαλίζεται η έγκαιρη εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προσωρινή διακοπής λειτουργίας της ATOM DYNAMIC ΑΕ στη Μάνδρα
- Έβρος: Πάνω από έξι μέτρα η στάθμη του Έβρου στο Πύθιο και του Ερυθροποτάμου
- Κλείνει το ελληνόφωνο τμήμα της Deutsche Welle
- Φωτιά σε αποθήκη εταιρείας με αθλητικά είδη στα Σπάτα (VIDEO)
- Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά απαντήσεις από την Ουάσιγκτον για την εμπορική τους συμφωνία
- Η γροθιά στον Γεωργιάδη που δεν «έπεσε»
- Αναβάλλεται η γαλλοϊταλική σύνοδος κορυφής μετά από αίτημα Μελόνι
- Απάντηση Δανίας προς Τραμπ: Δεν χρειαζόμαστε πλωτό νοσοκομείο στη Γροιλανδία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








