Μετά από έλεγχο του φορτίου στο 1ο Τελωνείο Εισαγωγών - Εξαγωγών της Θεσσαλονίκης - Σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία
Στον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας παράνομου αερίου φρέον, προερχόμενο από την Τουρκία, προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Ειδικότερα, στο 1ο Τελωνείο Εισαγωγών – Εξαγωγών Θεσσαλονίκης, κατά τη διενέργεια ελέγχου γνησιότητας εγγράφων εισαγωγής φορτίου 8,2 τόνων ψυκτικού υγρού, τύπου R407C (φρέον), διαπιστώθηκε- κατόπιν συνεργασίας και με την αρμόδια εθνική αρχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, η μη γνησιότητα του πιστοποιητικού δικαιώματος εισαγωγής φθοριούχων αερίων, καθώς και η μη ύπαρξη της απαιτούμενης ποσόστωσης εισαγωγής.
Οι ελεγκτές ΑΑΔΕ προχώρησαν στη δέσμευση του παράνομου εμπορεύματος, επέβαλαν πρόστιμο 2,9 εκ. ευρώ, καταλόγισαν δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις περίπου 9.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία.
Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ εξετάζονται και πιθανές συσχετίσεις με άλλες υποθέσεις, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ζελένσκι στον Τραμπ: Η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία
- Ουκρανικό: Τρείς ώρες συνομιλούσαν στο Κρεμλίνο Πούτιν και Στιβ Γουίτκοφ
- Τέμπη: Έρχονται διώξεις κατά επτά γενικών γραμματέων του ΥΠΟΜΕ που θήτευσαν επί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκαναν το 4Χ4 – Ανοδικό σερί 10 συνεδριάσεων από FTSΕ 100
- ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Στα 7 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2024 – Πτώση 3% του τζίρου
- Eurobank: Με 4,843 ευρώ ανά μετοχή το squeeze out για το 100% της Ελληνικής Τράπεζας
- ΕΛΤΟΝ: Στα 2,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024, αυξημένα κατά 181%
- Interlife: Καθαρά κέρδη 11,77 εκατ. ευρώ το 2024 – Πρόταση για μέρισμα 0,2 ευρώ ανά μετοχή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις