Από τις υπηρεσίες οχημάτων η έναρξη
Νέα εποχή σηματοδοτεί για πολλούς κλάδους επαγγελματιών, η ενεργοποίηση, εντός Ιανουαρίου, του ψηφιακού «βιβλίου» από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης τεχνολογιών αιχμής στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.
Με το ψηφιακό πελατολόγιο ο ελεγκτικός μηχανισμός θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο τον αριθμό των πελατών στις εγκαταστάσεις και τα γραφεία των επαγγελματιών και να συγκρίνει τις αποδείξεις με τα δεδομένα που αποστέλλονται στα MyData, προχωρώντας άμεσα σε ελέγχους όπου εντοπίζονται αποκλίσεις.
Η απόκρυψη τζίρου, η …ενθυλάκωση του ΦΠΑ και η αποφυγή πληρωμής φόρου εισοδήματος, θα αποτελούν πλέον δύσκολο σπορ για τους επιτήδειους.
Το ψηφιακό πελατολόγιο είναι ένα λογιστικό πρόγραμμα ανοικτό κατά τη διάρκεια λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης και διασυνδεδεμένο με το Taxis για να μην μπορεί να παραβιαστεί ή να αλλοιωθούν τα δεδομένα και σύμφωνα με το προγραμματισμό αρχικά θα εφαρμοστεί σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών σε οχήματα και στον κλάδο των εκδηλώσεων και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες.
Πρώτοι θα κληθούν να εφαρμόσουν το ψηφιακό «βιβλίο» οι επαγγελματίες στο τομέα της παροχής υπηρεσιών σε οχήματα.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει συνεργεία και ηλεκτρολογεία αυτοκινήτων, βουλκανιζατέρ, φανοποιεία, επιχειρήσεις πώλησης ανταλλακτικών και αξεσουάρ οχημάτων, χώρους στάθμευσης οχημάτων, πλυντήρια αυτοκινήτων, επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων και επιχειρήσεις πώλησης καινούργιων και μεταχειρισμένων οχημάτων.
Θα ακολουθήσουν οι επαγγελματίες στον κλάδο των εκδηλώσεων σε κτήματα, αίθουσες καθώς και εταιρείες catering και διοργάνωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψηφιακό πελατολόγιο αποτελεί σύγχρονη ψηφιακή έκδοση των πρόσθετων βιβλίων που μέχρι το 2012 ήταν υποχρεωτικά για πολλές κατηγορίες επαγγελματιών όπως γιατροί, οδοντίατροι, εκμεταλλευτές χώρων διαμονής ή φιλοξενίας, εκπαιδευτήρια, κλινικές, θεραπευτήρια, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια, συνεργεία κ.α. και στα οποία καταγράφονταν όλοι όσοι εισέρχονταν στην επαγγελματική εγκατάσταση. Όμως, με το νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών καταργήθηκαν και τα βιβλία πελατών, αφήνοντας ανοικτό πεδίο δράσης για μη έκδοση αποδείξεων και γενικότερα αδήλωτους τζίρους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nερό Arrena: Μετά το virality ανοίγει την πόρτα στη Horeca και τη δύσκολη αγορά της Κρήτης
- Δώρον Γης: Το τυροπιτάρι από τη Μάνδρα οκταπλασίασε έσοδα και στοχεύει εξαγωγές
- Ρωσικό drone χτύπησε λεωφορείο εργατών στην Ουκρανία με 12 νεκρούς
- Ινδία: Φοροαπαλλαγή για 20 χρόνια σε ξένες εταιρείες που χρησιμοποιούν Data Centers
- «Μελάνια»: Αν και οι κριτικοί την χαρακτήρισαν «ταινία – προπαγάνδα», έκανε 7 εκατ. δολάρια στην πρεμιέρα
- Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα στη Νέα Πέραμο
- Μπάσκετ: Ο Άρης νίκησε τον Παναθηναϊκό μετά από παράταση – Ξέσπασμα Γιαννακόπουλου
- Στους 41 ανήλθαν οι νεκροί από την πυρκαγιά σε μπαρ στο Κρανς Μοντάνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








