Η ABN Amro διασώθηκε το 2008 στο αποκορύφωμα της κρίσης από την ολλανδική κυβέρνηση
Η ABN Amro δήλωσε ότι συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο 15 εκατομμυρίων ευρώ (17,2 εκατομμύρια δολάρια) στην ολλανδική Κεντρική Τράπεζα για παραβίαση της απαγόρευσης των μπόνους που τέθηκε σε ισχύ μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.
Η ABN Amro διασώθηκε το 2008 στο αποκορύφωμα της κρίσης από την ολλανδική κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να κατέχει περίπου το ένα τρίτο του ομίλου.
Η απαγόρευση των μπόνους στο εκτελεστικό της συμβούλιο ισχύει από το 2012 και επεκτάθηκε στο δεύτερο επίπεδο διοίκησης το 2015.
Η κεντρική τράπεζα διαπίστωσε ότι η ABN Amro παρέλειψε λανθασμένα να εφαρμόσει την απαγόρευση σε επτά θέσεις στο δεύτερο διοικητικό στρώμα μεταξύ 2016 και 2024, δήλωσε η ABN Amro την Πέμπτη.
«Παρόλο που η ABN Amro ερμήνευσε και εφάρμοσε αυτή τη νομοθεσία με καλή πίστη, η τράπεζα αναγνωρίζει ότι η άποψή της ήταν λανθασμένη», ανέφερε.
Η ABN Amro δήλωσε ότι λυπάται για την παράβαση και αποδέχεται το πρόστιμο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Mevaco: Εγκρίθηκε η διανομή μικτού μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή
- Alpha Real Estate: Σε 85,88% το ποσοστό της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών
- Γάζα: Τουλάχιστον 40 νεκροί από ισραηλινά πυρά
- ΕΚΤΕΡ: Υπέγραψε δυο νέα έργα – Στα 109,09 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο
- Ideal: Η ΓΣ ενέκρινε επιστροφή κεφαλαίου 0,3 ευρώ ανά μετοχή
- Stellantis: Αποσύρονται 82.000 Citroen στη Γαλλία με ελαττωματικούς αερόσακους
- Πανελλαδικές: Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 20/6 η βαθμολόγηση
- Αυξάνονται τα ασφάλιστρα πλοίων στη Μ. Ανατολή καθώς μαίνεται η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις