Τα λειτουργικά έξοδα της ABN Amro στο δεύτερο τρίμηνο ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, στα 1,32 δισ. ευρώ
Η ABN Amro ανακοίνωσε κέρδη δεύτερου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και αποκάλυψε ένα νέο σχέδιο επαναγοράς.
Η τράπεζα, με έδρα το Άμστερνταμ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επαναγοράσει μετοχές αξίας 250 εκατ. ευρώ (290 εκατ. δολάρια). Τα καθαρά κέρδη της για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο ανήλθαν σε 606 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 563,6 εκατ. ευρώ σε έρευνα του Bloomberg.
«Ο αντίκτυπος της πειθαρχίας μας στο κόστος, συμπεριλαμβανομένων των αυστηρότερων ελέγχων στην πρόσληψη εξωτερικού προσωπικού, άρχισε να γίνεται ορατός αυτό το τρίμηνο», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος Μαργκαρίτε Μπεράρντ.
Τα λειτουργικά έξοδα της ABN Amro στο δεύτερο τρίμηνο ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, στα 1,32 δισ. ευρώ. Διατήρησε τις προβλέψεις της για το κόστος ολόκληρου του έτους και πρόσθεσε ότι οι απομειώσεις που σχετίζονται με ατομικά δάνεια υπεραντισταθμίστηκαν από τις ανακοινώσεις στο τρίμηνο.
Υπό τη νέα ηγεσία του Μπεράρντ, η τράπεζα περιόρισε τις δαπάνες για συμβούλους, ξεκίνησε την αναδιοργάνωση της εταιρείας και δήλωσε ότι τα αποτελέσματα μιας αξιολόγησης θα παρουσιαστούν τον Νοέμβριο. Τον περασμένο μήνα ολοκλήρωσε την εξαγορά της Hauck Aufhäuser Lampe AG , επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή θα εδραιώσει τη θέση της ABN Amro ως «των τριών κορυφαίων παικτών» στον γερμανικό τομέα διαχείρισης περιουσίας.
Οι μετοχές της ABN Amro έχουν αυξηθεί κατά 67% φέτος, ξεπερνώντας τον τραπεζικό δείκτη Stoxx Europe 600, ο οποίος αυξήθηκε κατά 37%.
Τον περασμένο Νοέμβριο, η ABN Amro ανακοίνωσε ότι ανέβαλε την αξιολόγηση μιας πιθανής επαναγοράς μετοχών στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, επικαλούμενη την ανάγκη για περισσότερο χρόνο προκειμένου να προσαρμοστεί με τους νέους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας. Η τράπεζα δήλωσε σήμερα ότι θα αξιολογήσει το περιθώριο για περαιτέρω επαναγορές μετοχών το τέταρτο τρίμηνο.
Ο μεγαλύτερος μέτοχός της, η ολλανδική κυβέρνηση, κινείται σταθερά προς την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας. Τον περασμένο μήνα, το κράτος δήλωσε ότι μείωσε τη συμμετοχή του στο 30,5% μέσω ενός σχεδίου συναλλαγών που απέφερε έσοδα 1,56 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση δήλωσε ξεχωριστά σήμερα ότι θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της τράπεζας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΚΤ: Διατήρησε αμετάβλητα στο 2% τα επιτόκια για 6η συνεχόμενη φορά – Φόβος για άνοδο πληθωρισμού
- Χέγκσεθ: Σήμερα το μεγαλύτερο χτύπημα στο Ιράν – «Αχάριστοι» οι Ευρωπαίοι
- «Το ΕΣΥ νοσεί, κρύβουν τα ράντζα κάτω από το χαλί» – Κινητοποίηση υγειονομικών έξω από το υπ. Υγείας (video)
- Ο Δήμαρχος του Λονδίνου ζητά την επιστροφή της Βρετανίας στην ΕΕ
- Πρατηριούχοι: «Στα 2,03 ευρώ το λίτρο η φτηνότερη βενζίνη, εκτός κι αν μειωθούν οι φόροι»
- ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η αργία της 25ης Μαρτίου
- Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων
- Eurobank: Αύξηση στο 35% καταγράφει η ανεργία στους νέους την περίοδο 2001-2024
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








