Το 80% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ θα κληθεί να πληρώσει λιγότερα από πριν, είπε η υπουργός Εργασίας σχετικά με τη φορολογία των μπλοκακιών, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής της Τετάρτης, με την Έφη Αχτσιόγλου να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύσταση ομάδας εργασίας για τα μπλοκάκια.
«Από τα ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί προκύπτει ότι το 80% των πρώην ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ θα πληρώσει σίγουρα λιγότερα. Θα πληρώσουν 170 ευρώ το μήνα, ενώ ήταν 245 ευρώ για τους παλαιούς ασφαλισμένους και 210 ευρώ για τους νέους ασφαλισμένους», σημείωσε η υπουργός, μιλώντας για το νομοσχέδιο για τους φορτοεκφορτωτές. Ανέφερε ακόμη ότι ότι εντός της εβδομάδος θα σταλούν τα ειδοποιητήρια για τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ.
Αναφερόμενη στη νέα εγκύκλιο για τα μπλοκάκια η υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι ελαφρύνεται ο εργαζόμενος. «Θεωρώ ότι αυτή η προσέγγιση και με την πρώτη εγκύκλιο, που είχε πρόβλημα στην εφαρμογή της και με την εγκύκλιο που βγήκε σήμερα ελάφρυνε ακόμη περισσότερο το πλαίσιο εισφορών για τον εργαζόμενο και αυτή είναι η προσπάθειά μας. Δεν λύνεται, αλλά σίγουρα διευκολύνεται αυτή η προσπάθεια», τόνισε. Πρόσθεσε ακόμη ότι στόχος είναι να περιοριστούν «οι συνέπειες μίας παράνομης πρακτικής στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης» που ήταν η μισθωτή εργασία με μπλοκάκι και χωρίς ασφάλιση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Σε άλλον βγάλανε το όνομα, όμως άλλος έχει τη χάρη και την ευθύνη
- Το σχέδιο τριετίας του Υπερταμείου για εκσυγχρονισμό υποδομών, προσέλκυση επενδυτών και έμφαση στη νέα οικονομία – Στόχος μερίσματα 700 εκατ. στο Δημόσιο
- Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ Ν. 3556/2007: Γνωστοποίηση Σημαντικών Συμμετοχών Ν. 3556/2007
- Ο Τραμπ «αδειάζει» τον Ρούμπιο: Το Ισραήλ δεν ανάγκασε τις ΗΠΑ να επιτεθούν στο Ιράν – To «καρφί» για τον Στάρμερ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η μεγαλύτερη πτώση για τον Stoxx 600 από τον Απρίλιο του 2025
- Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από Λάρνακα έως τις 6/3
- ElvalHalcor: Στα 109,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025, μέρισμα 0,11 ανά μετοχή
- Ενέδρα και άγριος ξυλοδαρμός στον επικεφαλής της Cepal
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








