«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ κλέβει από τους εργαζόμενους ό,τι κέρδισαν με πολύ κόπο με την έξοδο από τα μνημόνια», ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στη Βουλή.
«Αν δεν είναι από ιδεοληψία, τότε είναι από εκδικητικότητα και ρεβανσισμό. Όχι προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρωτίστως προς τους εργαζόμενους», υποστήριξε η κα. Αχτσιόγλου.
«Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου το είχε περιγράψει με σαφήνεια ο κ. Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ στις 29/05/2018, όπου είχε μιλήσει για προβληματικό συνδυασμό «τριών παραγόντων: Της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων σε όλο το εύρος της οικονομίας, της δυνατότητας μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και της αρχής της υπερίσχυσης των κλαδικών συμβάσεων έναντι των επιχειρησιακών», παρατήρησε η Έφη Αχτσιόγλου, προειδοποιώντας ότι με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις θα υπάρξουν άμεσες συνέπειες στους μισθούς των εργαζομένων.
«Η μείωση μισθών ήταν και είναι δεδηλωμένος στόχος. Ήταν στο δεύτερο μνημόνιο. Είναι και τώρα. Το λέει και το επιστημονικό κείμενο στο οποίο βασίζεται το νομοσχέδιο, η έκθεση της ΤτΕ. Μείωση μισθών για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, μείωση των εργαζομένων που καλύπτονται από κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Αυτές είναι οι προβλέψεις της με αφορμή το νομοσχέδιο», είπε η κ. Αχτσιόγλου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Austriacard: Στο γ’ τρίμηνο του 2026 η ολοκλήρωση της απόκτησης του 74,58% από την DNP
- Η BEYOND 2026 επιστρέφει στην Αθήνα ως σημείο συνάντησης τεχνολογίας, καινοτομίας και αγοράς
- Wall Street: Σε πτωτικό κλίμα με βαρίδι τις μετοχές τεχνολογίας
- Bloomberg: Η Άγκυρα ετοιμάζει «λευκή επιταγή» στον Ερντογάν για ΑΟΖ στο Αιγαίο
- Γιατί το σενάριο «πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ» ανησυχεί τις αγορές της Βρετανίας
- Το GTI περνά στην ηλεκτρική εποχή με το νέο Volkswagen ID. Polo GTI
- ΕΝΕΔ: Ανανεώθηκε η θητεία του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου στην προεδρεία
- Άρειος Πάγος: Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των δύο 17χρονων κοριτσιών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








