Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτική εκπομπή αναφορικά με τοποθέτηση του τότε αρμόδιου υπουργού Κώστα Καραμανλή στη Βουλή για την ασφάλεια των τρένων.
Συνεχίζοντας δήλωσε: «Είναι πιθανό ο υπουργός να σκέφτηκε, είναι πιθανό, αν εγώ ως υπουργός Μεταφορών βγω να πω ότι έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα, αύριο δεν θα κυκλοφορούν τρένα στην Ελλάδα».
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν την τραγωδία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κ. Καραμανλής είχε δηλώσει απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Είναι ντροπή -και ντρέπομαι- που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα -και το ξαναλέω- ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια».
Δείτε το επίμαχο σημείο στο 12.30”:
https://www.youtube.com/watch?v=JwY-v8lN3Y0
ΣΥΡΙΖΑ: Στην κρίση των πολιτών…
Δέκα ημέρες πριν την τραγωδία ο κ. Καραμανλής εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή γιατί ζητούσε απαντήσεις για θέματα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο, κάνοντας λόγο για «ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας». Σήμερα, με 57 ανθρώπους νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Εν μέσω πένθους για την εθνική τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα χαρακτηρίσει την σοκαριστική και κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη. Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, της Δικαιοσύνης και του κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει», καταλήγει.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι Τούρκοι είναι …Τούρκοι: Παρέμβαση της ελληνικής ομοσπονδίας για προκλητική ανάρτηση
- Η κινητοποίηση χιλιάδων ηθοποιών του Χόλυγουντ κατά του Ισραήλ και η αντίδραση της Paramount
- Τι σημαίνει η υποβάθμιση γα τη Γαλλία
- Προφυλάκισαν 48 με κατηγορίες διαφθοράς στην Τουρκία μεταξύ αυτών και ένας ακόμα δήμαρχος
- Με το βλέμμα στην Κίνα δηλώνει έτοιμος για κυρώσεις κατά Ρωσία, ο Τραμπ
- Αφίξεις 150 μεταναστών στη Γαύδο
- Φωτιά στο εστιατόριο Ovio του σεφ Πάνου Ιωαννίδη στο Σύνταγμα
- ΕΦΚΑ: Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Οκτωβρίου 2025 – Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις