«Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown», επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, εν όψει της εορταστικής περιόδου. Πρόσθεσε όμως ότι, σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον αρμόδιο υπουργό.
Διευκρίνισε, παράλληλα, πως ο ίδιος δεν έχει ζητήσει μείωση του ωραρίου ή της χωρητικότητας των κέντρων διασκέδασης κατά την εορταστική περίοδο, υπενθυμίζοντας ότι η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους.
Σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή κρίση, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε πως έχει δαπανηθεί 1,1 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ – όπως διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή – τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το 2022.
Ερωτηθείς γιατί δεν καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, ο οποίος δημιουργήθηκε με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για το Κράτος και θα δημιουργηθεί έλλειμμα.
Επικαλούμενος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είπε πως για τον πληθωρισμό τον Νοέμβριο το μεγαλύτερο κομμάτι αφορούσε την ενέργεια, καθώς συμπαρασύρει και τις τιμές άλλων προϊόντων. Σημείωσε πως η αγορά στην Ελλάδα λειτουργεί, ακόμα, ανταγωνιστικά και οι τιμές διατηρούνται σε λογικά επίπεδα, με τη συνδρομή και των ελεγκτικών μηχανισμών.
Ειδικότερα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, που υπολογίζεται ότι σε σύγκριση με πέρυσι θα είναι ακριβότερο κατά 15%, ο υπουργός εξήγησε πως αυτό είναι λογικό δεδομένου ότι την προηγούμενη χρονιά είχαμε αποπληθωρισμό λόγω της κλειστής οικονομίας.
Αναφερόμενος στη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, χωρίς να την υποβαθμίζει, όπως τόνισε, είπε πως «της έχουμε δώσει πολύ μεγάλη αξία». Γνωρίζουμε τις παθογένειες του ΕΣΥ, ανέφερε και υπογράμμισε ότι δεν βλέπει καμία πολιτική σκοπιμότητα στην έκθεση. «Είναι ένα επιστημονικό ζήτημα, τα ίδια προβλήματα συζητούν οι υπουργοί Υγείας στις υπόλοιπες χώρες», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιερρακάκης με Μερτς για ανταγωνιστικότητα και επιτάχυνση επενδύσεων
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κέρδη €83,4 εκατ. +22% στο εξάμηνο και «δύναμη πυρός» €2,2 δισ. – Οι παραχωρήσεις αλλάζουν το προφίλ κερδοφορίας
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πετρέλαιο, ομόλογα και επιτόκια έστειλαν τους επενδυτές σε άμυνα
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - IR REPORT
- Ρευστοποιήσεις στα ομόλογα: Στο 4,29% το ελληνικό 10ετές
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Μπέσεντ στο Κογκρέσο: Ισχυρό δολάριο, επιτυχείς επαναγορές ομολόγων και έλεγχος της τεχνητής νοημοσύνης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








