«Για την κάθε επέμβαση έχουμε συγκεκριμένο τιμοκατάλογο. Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το 70% και ο ασθενής το 30%», δήλωσε ο υπ. Υγείας
Ο υπ. Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε κάποιες πρώτες εξηγήσεις για τον τρόπο λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 .
Συγκεκριμένα , για τα απογευματινά χειρουργεία που θα ξεκινήσουν σύντομα, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι, «σήμερα τα χειρουργεία είναι μέχρι τις 15:00, κάτι που έχει δημιουργήσει μία λίστα, εκτός κι αν κριθεί επείγον και χειρουργηθεί κάποιος επειγόντως.
Αυτό που ισχύει σήμερα θα ισχύσει στο ακέραιο, ωστόσο, αν θέλει κάποιος όμως, θα πάει να χειρουργηθεί το απόγευμα επί πληρωμή. Για να μπορεί μία κλινική να οργανώσει απογευματινά χειρουργεία, θα πρέπει να έχει εκπληρώσει τα πρωινά της χειρουργεία.
Η χρέωση θα προβλέπεται μέσα από την υπουργική απόφαση. Για την κάθε επέμβαση έχουμε συγκεκριμένο τιμοκατάλογο. Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το 70% και ο ασθενής το 30%».
Για την υπέρογκη χρέωση τηλεθεατή από εταιρεία για να κλείσει ραντεβού στο νοσοκομείο, απάντησε πως «η χρέωση δεν είναι θέμα του ΕΣΥ, αλλά της εταιρείας», αναφέροντας ως εναλλακτικές το κλείσιμο ραντεβού με τηλέφωνο απευθείας στο νοσοκομείο ή με επίσκεψη εκεί.
Ερωτηθείς για τις καθαρίστριες στα νοσοκομεία, απάντησε φέρνοντας, το παράδειγμα του Αγίου Σάββα, όπου «είχε ξεκινήσει διαγωνισμός για να πάρει συνεργεία εργολαβίες καθαριστριών και μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές, αποφασίστηκε από τρία δικαστήρια ότι, στον Άγιο Σάββα, στοιχίζει λιγότερο» και τόνισε ότι, «έχουν προτεραιότητα οι καθαρίστριες των οποίων λήγει η σύμβαση. Τώρα, αν δεν θέλουν να δουλέψουν για τον εργολάβο, είναι δικό τους θέμα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eunice Group: Εισέρχεται στα ακίνητα παράλληλα με τις επενδύσεις σε data centers, αποθήκευση ενέργειας και υδρογόνο
- Το Ιράν επαναφέρει τους περιορισμούς στα Στενά του Ορμούζ μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο
- Τραμπ: Οι συζητήσεις με το Ιράν θα γίνουν «κεκλεισμένων των θυρών»
- Στενά του Ορμούζ: Περνούν τα πρώτα πλοία, αλλά η κυκλοφορία παραμένει χαμηλή εν μέσω σύγχυσης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με φόντο την εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν – Άλμα 5,06% από τον DAX
- Δεκάδες οι νεκροί (89) από ισραηλινά πυρά στο Λίβανο μόνο τη Μ. Τετάρτη
- Prodea: Στα 531,6 εκατ. τα προσαρμοσμένα EBITDA το 2025, μέρισμα 420 εκατ. ευρώ
- Ερντογάν σε Τραμπ για εκεχειρία: «Το παράθυρο ευκαιρίας δύο εβδομάδων πρέπει να αξιοποιηθεί»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








