Ο ΑΔΜΗΕ σχεδιάζει να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με αναθεωρημένο προϋπολογισμό
Χωρίς καμία υποβολή προσφορών ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για την κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κορίνθου-Κω, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί άγονος. Η κύρια αιτία ήταν ο προϋπολογισμός του έργου, ο οποίος κρίθηκε χαμηλός και πλέον δεν ανταποκρίνεται στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Ο Διαχειριστής σχεδιάζει να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με αναθεωρημένο προϋπολογισμό ώστε να αντικατοπτρίζει τα σημερινά δεδομένα κόστους.
Η αρχική διαδικασία είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο του 2024, με προϋπολογισμό 630 εκατ. ευρώ, όπως είχε καθοριστεί το 2023. Ωστόσο, λόγω της αύξησης του κόστους κατά το διάστημα που μεσολάβησε, το ποσό αυτό δεν θεωρήθηκε επαρκές, γεγονός που οδήγησε στην απουσία προσφορών. Ο διαγωνισμός αφορούσε στη μελέτη, την προμήθεια και την εγκατάσταση των καλωδιακών συστημάτων συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης (HVDC) για τη διασύνδεση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, το έργο θεωρείται κρίσιμο για την άρση της ηλεκτρικής απομόνωσης των Δωδεκανήσων και την ένταξή τους στο ηπειρωτικό δίκτυο υψηλής τάσης. Παράλληλα, συνεχίζεται κανονικά ο διαγωνισμός για την κατασκευή των δύο Σταθμών Μετατροπής στα άκρα της διασύνδεσης. Η προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 30ή Σεπτεμβρίου, ενώ ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 789,1 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως οι διαγωνισμοί που αφορούν την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω είχαν λάβει πάνω από εφτά συνεχείς παρατάσεις. Στα οικονομικά αποτελέσματα που είχε ανακοινώσει ο ΑΔΜΗΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2025 αναφερόταν πως η κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης θα ξεκινήσει έως το τέλος του 2025.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καταγγελία για τα email «Ασφαλούς Κολύμβησης»: Στο μικροσκόπιο η χρήση δεδομένων της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
- Διαστημικά σκουπίδια: Η νέα αγορά δισεκατομμυρίων που γεννιέται σε τροχιά
- Apple: Ενσωματώνει το Qwen της Alibaba στο Apple Intelligence για χρήστες Mac στην Κίνα
- Αναφορές για τον θάνατο του πατέρα του Λιονέλ Μέσι – Αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση
- Ιράν: «Ναι» σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ, αλλά όχι σε άμεσο άνοιγμα
- ΕΛΓΕΚΑ: Προληπτική ανάκληση μαρμελάδας Bonne Maman
- Θερινές εκπτώσεις: Χαμηλότερος ο τζίρος στα καταστήματα και πιέσεις από το ηλεκτρονικό εμπόριο
- Βουλγαρία: Drone συνετρίβη κοντά στον διαβαλκανικό αγωγό φυσικού αερίου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








