Εντός χρονοδιαγράμματος, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέταρτο τρίμηνο του 2020, προχωρά η υλοποίηση της τρίτης Φάσης της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
_x000D_
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την εγκατάσταση του δεύτερου υποβρύχιου καλωδίου εναλλασσόμενου ρεύματος 150kV στο τμήμα Λαυρίου-Σύρου, διασφαλίζεται η αξιόπιστη και οικονομική ηλεκτροδότηση των νησιών Σύρος, Πάρος, Νάξος και Μύκονος. Επιπλέον, διπλασιάζεται η ικανότητα μεταφοράς ισχύος από και προς τα νησιά των Κυκλάδων, το οποίο θέτει τις βάσεις για υψηλότερη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Εθνικό Σύστημα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, ανέρχεται στα 111 εκατ. ευρώ.
_x000D_
Εκπρόσωποι των διοικήσεων του ΑΔΜΗΕ και της NEXANS, η οποία αποτελεί τον ανάδοχο του έργου, επισκέφθηκαν το ειδικό πλοίο που εκτελεί τις εργασίες πόντισης στο Λαύριο. Η πόντιση του πρώτου τμήματος του υποβρύχιου καλωδίου (28 χλμ), θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, ενώ το δεύτερο τμήμα (80 χλμ) θα ποντιστεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2020 από την ανάδοχο εταιρεία.
_x000D_
Ο κ. Μάνος Μανουσάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ δήλωσε σχετικά: «Ο Διαχειριστής υλοποιεί τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του. Η Γ΄ Φάση Διασύνδεσης των Κυκλάδων έχει επισπευστεί κατά δύο έτη, εξασφαλίζει την αδιάλειπτη τροφοδότηση των Κυκλάδων ακόμα και σε περιπτώσεις -προγραμματισμένης ή μη- θέσης εκτός λειτουργίας οποιασδήποτε εκ των υφιστάμενων διασυνδέσεων».
_x000D_
Η κ. Ragnhild Katteland, διευθύνουσα σύμβουλος της Nexans Norway ανέφερε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχιστεί η συνεργασία μας με τον καλό μας εταίρο, τον ΑΔΜΗΕ. Δεσμευόμαστε για την έγκαιρη ολοκλήρωση της Γ’ Διασύνδεσης των Κυκλάδων που αποτελεί πολύ σημαντικό έργο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Ιράν απορρίπτει οποιεσδήποτε συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Mειώνει προσωρινά τον φόρο στα καύσιμα η Νορβηγία
- Τέμπη: Πρώτη απόφαση για αποζημίωση 400.000 ευρώ σε συγγενείς θύματος από το Δημόσιο
- Αναβλήθηκε για τις 29 Οκτωβρίου 2027 τη δίκη του «Φραπέ» για απείθεια
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Ναι στη μεταρρύθμιση, όχι στην αποκοπή από την πραγματική οικονομία
- Ρωσικό πετρελαιοφόρο έφθασε στην Κούβα, με «άδεια» Τραμπ
- LOULIS FOOD INGREDIENTS Α.Ε. - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2026
- ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








