Ημερομηνία αποκοπής από την οποία οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος ορίζεται η Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
Από τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 θα ξεκινήσει να καταβάλλεται το μέρισμα της Aegean, από την Eurobank.
Υπενθυμίζεται πως η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, αποφάσισε την 30η Απριλίου 2024, τη διανομή μερίσματος της χρήσης 2023 0,75 ευρώ ανά μετοχή.
Το άνω ποσό μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή προσαυξάνεται με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 174.725 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία, οι οποίες δεν δικαιούνται μέρισμα όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία και συνεπώς διαμορφώνεται στο μικτό ποσό των 0,7514561650 ευρώ ανά μετοχή.
Στο διανεμόμενο μέρισμα θα γίνει παρακράτηση φόρου με συντελεστή 5% βάσει του άρθρου 24 του ν.4646/2019 με το οποίο τροποποιήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 40 και 64 του Ν. 4172/2013, έτσι το καθαρό πληρωτέο μέρισμα θα ανέλθει σε 0,7138833568 ευρώ ανά μετοχή, όπου αυτό εφαρμόζεται.
Ημερομηνία αποκοπής από την οποία οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος ορίζεται η Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024.
Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αύλων Τίτλων την Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 (Record Date).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 6-1: Κατέρρευσε με τη συμβολή του Ελβετού διαιτητή
- Έφυγε ο «Νιόνιος», στα 80 του χρόνια
- Ευρώπη και Ουκρανία ετοιμάζουν πρόταση 12 σημείων για τερματισμό του πολέμου
- Ουκρανία: Αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες σε νέο ρεκόρ με πάνω από 70 δισ. δολάρια το 2025
- Κυριακούλης: Παρέλευση προθεσμίας για την σύναψη ομολογιακού
- Q&R: Καταβολή τιμήματος 746.662 ευρώ για το 76,19% της Alexander Moore S.A.
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικά πρόσημα με νέο ιστορικό υψηλό για τον CAC 40
- Πειραιώς: Συνεργασία με την Ουκρανική Activitis για ψηφιακή τράπεζα για αγρότες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις