H εταιρία προώθησε τους επιβάτες με εναλλακτικές πτήσεις, εντελώς δωρεάν, όπου υπήρχε διαθεσιμότητα, και παρείχε πλήρη επιστροφή χρημάτων (ή πίστωση) για όσους επέλεξαν να μην ταξιδέψουν
Ο Κανονισμός (EK) 261/2004, για τους επιβάτες που υπέστησαν την ταλαιπωρία λόγω του χθεσινού μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών, τηρήθηκε αναφορικά με τις αποζημιώσεις τους, αναφέρουν πηγές της Aegean, σημειώνοντας πως οι ακυρώσεις και οι σημαντικές καθυστερήσεις της χθεσινής ημέρας προκλήθηκαν από ανωτέρα βία, καθώς η ΥΠΑ εξέδωσε σχετική ΝΟΤΑΜ.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό (EK) 261/2004, σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπεται παροχή φροντίδας και επιλογών μετακίνησης, τις οποίες η AEGEAN, όπως τονίζεται, εφάρμοσε πλήρως, προσφέροντας σε όλους τους επηρεασμένους επιβάτες τα προβλεπόμενα, τόσο σε περιπτώσεις ακύρωσης, όσο και μεγάλης καθυστέρησης.
Συγκεκριμένα, η εταιρία προώθησε τους επιβάτες με εναλλακτικές πτήσεις, εντελώς δωρεάν, όπου υπήρχε διαθεσιμότητα, και παρείχε πλήρη επιστροφή χρημάτων (ή πίστωση σε μορφή voucher) για όσους επέλεξαν να μην ταξιδέψουν.
Eπιπλέον, προσφέρθηκαν με πλήρη κάλυψη κόστους εκ μέρους της εταιρίας:
– Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο (η εταιρία παρείχε δωρεάν 1682 δωμάτια σε ξενοδοχεία της Αθήνας και 619 σε ξενοδοχεία του υπόλοιπου δικτύου).
– Mεταφορά από και προς τα ξενοδοχεία
– Γεύματα και σνακ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στενά του Ορμούζ: Επιδεινώνεται η κατάσταση μετά την επίθεση των ΗΠΑ στην ιρανική φρεγάτα
- Η νέα Ανεξάρτητη Αρχή του Καταναλωτή λέει ότι κάνει ελέγχους σε βενζινάδικα για αισχροκέρδεια
- Υποχώρησε κάτω από τα 50 ευρώ το φυσικό αέριο μετά το πρωινό άλμα πάνω από τα 60 ευρώ
- «Κύπρο και όχι Τουρκία στόχευε ο πύραυλος της Τεχεράνης» -Επικοινωνία Φιντάν – Αραγτσί
- Χέγκσεθ: Νεκρός ο «εγκέφαλος» του σχεδίου δολοφονίας Τραμπ – Το Ιράν είναι τελειωμένο
- ΕΛΒΟ: Νέος γενικός διευθυντής υποστράτηγος ε.α. ο Αντώνης Βιτετζάκης
- Πιερρακάκης: «Η εποχή της γεωπολιτικής αθωότητας έχει τελειώσει – Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί γρήγορα»
- Έκτακτα μέτρα από παρόχους κινητής τηλεφωνίας για δωρεάν επικοινωνία Ελλήνων σε χώρες της Μ. Ανατολής
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








