Στις 17.748 οι πτήσεις με άνοδο 7,3%
Θετική πορεία κατέγραψε τον Ιανουάριο η δραστηριότητα στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, με αυξημένη επιβατική κίνηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Άνοδο σημείωσαν τόσο οι μετακινήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς, ενώ αυξημένος ήταν και ο αριθμός των πτήσεων, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή αναπτυξιακή τάση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Αναλυτικά:
Η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου 2026 ανήλθε σε 1,99 εκατ., αυξημένη κατά 8,6% σε σύγκριση με το 2025.
Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν κατά 7,1% και 9,2% τα επίπεδα του 2025.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου 2026 ανήλθε σε 17.748, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 7,3% σε σχέση με το 2025.
Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 7,6% και 7,1% αντίστοιχα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Lamda Development: Πώληση δύο οικοπέδων 41,5 εκατ. ευρώ σε θυγατρική της TEN Brinke
- CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Δημοσιοποίηση προνομιακής πληροφορίας σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 596/2014
- Allwyn: Νέες αγορές μετοχών του ΟΠΑΠ
- ΓΕΚ Τέρνα και Metlen συμφώνησαν για συμμετοχή Metlen στο ΒΟΑΚ
- LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. - Πώληση Οικοπέδων για Οικιστικές Αναπτύξεις με συνολικό τίμημα €41,5εκ
- METLEN ENERGY & METALS PLC - Συμμετοχή της METLEN και του κατασκευαστικού της βραχίονα ΜΕΤΚΑ στο έργο Παραχώρησης ΒΟΑΚ (Τμήμα Χανιά–Ηράκλειο)
- BANK OF CYPRUS HOLDINGS PLC - Ημερομηνία ανακοίνωσης Προκαταρκτικών Οικονομικών Αποτελεσμάτων Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2025
- Εμφαση σε ζουμ και βίντεο νυχτερινών συνθηκών στη σειρά S26 της Samsung
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








