Συνολικά, κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 11,62 εκ. επιβάτες
Η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Μαΐου 2025 ανήλθε σε 3,1 εκατ., αυξημένη κατά 2,9% σε σύγκριση με το 2024.
Η εγχώρια ζήτηση παρουσίασε πτώση σε σχέση με τα επίπεδα του 2024 κατά 2,1%, ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση συνέχισε την ανοδική της πορεία υπερβαίνοντας τα επίπεδα του 2024 κατά 5,0%.
Συνολικά, κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 11,62 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 8,5%.
Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε αύξηση κατά 2,4% και 11,0% αντίστοιχα.
Σημειώνεται ότι τη φετινή χρονιά η περίοδος του Ορθόδοξου Πάσχα εορτάστηκε τον Απρίλιο, ενώ αντίστοιχα, για το 2024, τον Μάιο.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των πέντε πρώτων μηνών του 2025 ανήλθε σε 99.185, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 7,4% σε σχέση με το 2024.
Οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν μικρή άνοδο της τάξης του 0,8%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 11,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οδοντωτός: Στο ΤΕΕ η εκπόνηση μελέτης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
- Titan: Στις 7 Ιουλίου η καταβολή μερίσματος 1,10 ευρώ ανά μετοχή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη, αλλά πάνε για βουτιά τον Μάρτιο
- ΔΝΤ: Ο πόλεμος στο Ιράν απειλεί να προκαλέσει «παγκόσμιο, αλλά ασύμμετρο» σοκ
- Alpha Trust Ανδρομέδα: Στα 8,27 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025 – Αύξηση 205%
- Allwyn: Από 1η Απριλίου σε διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο οι νέες μετοχές
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








