Η άνοδος ήταν γενικευμένη, με τις τιμές στο Περθ να αυξάνονται κατά 2,4% μέσα στον μήνα
Οι τιμές των κατοικιών στην Αυστραλία αυξήθηκαν τον Νοέμβριο, παρουσιάζοντας μεγάλη άνοδο σε αρκετές πρωτεύουσες πολιτειών, εν μέσω ιστορικά υψηλής στεγαστικής ανασφάλειας, δήλωσε τη Δευτέρα η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Cotality.
Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, φτάνοντας σε διάμεση αξία τις 888.941 δολάρια αυστραλίας (581.989,67 δολάρια ΗΠΑ), μετά από άνοδο 1,1% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Cotality.
Η άνοδος ήταν γενικευμένη, με τις τιμές στο Περθ να αυξάνονται κατά 2,4% μέσα στον μήνα. Οι τιμές στο Σίδνεϊ, τη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας, αυξήθηκαν κατά 0,5%, ενώ στη Μελβούρνη ήταν υψηλότερες κατά 0,3%.
Ο διευθυντής ερευνών της Cotality, Tim Lawless, δήλωσε ότι η αύξηση των τιμών ήταν ισχυρότερη σε μεσαίου μεγέθους πρωτεύουσες και «ιδιαίτερα εμφανής στο Περθ, όπου οι αγγελίες παραμένουν περισσότερο από 40% κάτω από τον μέσο όρο διάρκειας της εμφάνισής τους και η ζήτηση από αγοραστές είναι αυξημένη».
Ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη, σύμφωνα με την Cotality, ήταν η πρωτοφανής στεγαστική ανασφάλεια στην Αυστραλία, με τον εθνικό δείκτη αξίας κατοικίας προς εισόδημα νοικοκυριού να βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό.
«Με τη στεγαστική προσιτότητα ήδη πιεσμένη και επιδεινούμενη, είναι λογικό ότι λιγότεροι δανειολήπτες θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πίστωση καθώς οι περιορισμοί δανειοδότησης γίνονται πιο έντονοι», δήλωσε ο Lawless.
Η κεντροαριστερή κυβέρνηση Εργατικών του πρωθυπουργού Άντονι Αλμπανέζι έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει 1,2 εκατομμύρια κατοικίες έως το 2030, για να συμβάλει στη μείωση των πιέσεων κόστους στέγης στην Αυστραλία, όπου πολλοί είναι δυσαρεστημένοι με τη διαθεσιμότητα προσιτής στέγασης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΒΙΟΤΕΡ: Στο Πρωτοδικείο η νέα συμφωνία εξυγίανσης
- Exxon: Πετρελαϊκός γίγαντας 80 δισ. δολαρίων βάζει τέλος στον πόλεμο με το Καζακστάν
- Ανθεκτική η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Επιτάχυνση της παραγωγικότητας στο β΄ τρίμηνο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη και νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον Stoxx 600
- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στρατηγικός ρόλος στο Great Sea Interconnector μέσω του ΑΔΜΗΕ
- CrediaBank: Στα 23 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 368%
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








