Διεθνή

Αυστραλία: Tρομοκρατική επίθεση με δώδεκα νεκρούς στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ

Financialreport.gr

Στους 30 οι τραυματίες - Εγιναν δύο συλλήψεις

Τραγικός είναι ο απολογισμός από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή 14/12 σε μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Αυστραλία, με τον μέχρι στιγμής αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται στους δώδεκα.

Οι τοπικές αρχές, παρά τις δύο συλλήψεις που έχουν ανακοινωθεί, ανακοίνωσαν ότι το συμβάν στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ δεν έχει τελειώσει και αναζητούν και άλλους ενόπλους.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ υπάρχουν 12 νεκροί, ανάμεσά τους και άγνωστος αριθμός δραστών, 30 τραυματίες, ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα Sky και ABC μετέδωσαν βίντεο που δείχνουν ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος.

Οι πυροβολισμοί, έγιναν κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής Χανούκα και στο πλήθος που λάμβανε μέρος σε αυτή.

Πυροβολούσαν στα τυφλά

“Όποιος βρίσκεται στο σημείο θα πρέπει να αναζητήσει καταφύγιο”, τόνισε η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Χ.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Χ φαίνεται να δείχνουν ανθρώπους στην παραλία Μπόνταϊ να τρέπονται σε φυγή την ώρα που ακούγονται πυροβολισμοί και σειρήνες αστυνομικών οχημάτων.

“Έχουμε ενημερωθεί για μια εξελισσόμενη κατάσταση ασφαλείας στο Μπόνταϊ. Καλούμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην περιοχή να ακολουθούν τις ενημερώσεις της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας”, δήλωσε εκπρόσωπος του Αυστραλού πρωθυπουργού Άντονι Αλμπανέζι.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu