Αυξημένες και οι εισπράξεις κατά 34,7% στα μουσεία και 19,5% στους αρχαιολογικούς χώρους
Αυξημένη κατά 42,3% ήταν η επισκεψιμότητα στα μουσεία της χώρας τον Απρίλιο του 2024 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και κατά 25,7% στους αρχαιολογικούς χώρους σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Συγκεκριμένα:
• Κατά το μήνα Απρίλιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, καταγράφεται αύξηση των επισκεπτών μουσείων κατά 42,3%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 50,6% και των αντίστοιχων εισπράξεων κατά 34,7%.
• Στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το μήνα Απρίλιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, καταγράφεται αύξηση των επισκεπτών κατά 25,7%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 36,8% και των αντίστοιχων εισπράξεων κατά 19,5%.
• Κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2024 παρατηρείται αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, κατά 24,9% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 13,9% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 27,2% στις αντίστοιχες εισπράξεις.
• Στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2024, παρατηρείται αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2023 κατά 31,6% στους επισκέπτες, κατά 34,7% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 29,1% στις αντίστοιχες εισπράξεις.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023 ΚΑΙ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024)

Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Hims & Hers: Πουλάει χάπι αδυνατίσματος – αντίγραφο του Wegovy με 49 δολάρια και «βουλιάζει» Eli Lilly και Novo Nordisk
- Στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν
- Πυρά Λαβρόφ κατά της Ελλάδας: «Διέκοψε τη συνεργασία πολλών δεκαετιών με τη Ρωσία»
- ΕΚΤ: Αποφάσισε πέμπτο συνεχόμενο «πάγωμα» των επιτοκίων – Παραμένουν σταθερά στο 2%
- PROFILE A.E.B.E. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - Η Co-operative Bank of Kenya θέτει σε λειτουργία την πλατφόρμα Treasury της Profile Software (Ορθή Επανάληψη)
- Η Aegean και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας
- Απεργία πείνας στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας – Αντίδραση στην ανάπλαση από την Περιφέρεια Αττικής (βίντεο)
- ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








