Και στο 12μηνο Οκτωβρίου 2023 - Σεπτεμβρίου 2024 η αύξηση είναι επίσης 2,9%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
Αυξήθηκε 2,9% το κόστος κατασκευής νέων κτιρίων το γ΄τρίμηνο του 2024, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, ενώ και στο 12μηνο η αύξηση είναι επίσης 2,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Κατηγοριών Έργων Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών του Γ΄ τριμήνου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Γ΄τριμήνου 2023, παρουσίασε αύξηση 2,9%, έναντι αύξησης 3,2% που σημειώθηκε κατά την σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2023 με το 2022.
Ο Γενικός Δείκτης κατά το Γ΄τρίμηνο 2024, σε σύγκριση με τον δείκτη του Β΄ τριμήνου 2024, παρουσίασε αύξηση 0,7%. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2023 σημειώθηκε επίσης αύξηση 0,7%.
Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2023 – Σεπτεμβρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2022 – Σεπτεμβρίου 2023, παρουσίασε αύξηση 2,9%, έναντι αύξησης 5,1% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Κόστους Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών του Γ΄ τριμήνου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Γ΄τριμήνου 2023, παρουσίασε αύξηση 3,6%, έναντι αύξησης 5,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2023 με το 2022. Ειδικότερα, η ετήσια αύξηση κατά 3,6%, οφείλεται στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Υλικών κατά 5,5% και στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Αμοιβής Εργασίας κατά 1,9%.
Ο Γενικός Δείκτης κατά το Γ΄ τρίμηνο 2024, σε σύγκριση με τον δείκτη του Β΄ τριμήνου 2024, παρουσίασε αύξηση 1,0%, έναντι αύξησης 1,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2023. Ειδικότερα, η τριμηνιαία αύξηση κατά 1,0%, οφείλεται στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Υλικών κατά 1,2% και στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Αμοιβής Εργασίας κατά 0,6%.
Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2023 – Σεπτεμβρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2022 – Σεπτεμβρίου 2023, παρουσίασε αύξηση 4,0%, έναντι αύξησης 7,4% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.




Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΝΒΑ: Ετοιμος για επιστροφή ο Αντετοκούνμπο – Παίζει τα ξημερώματα (03:00) με τους Μπουλς
- Πολωνία: Ανοιξαν τα αεροδρόμια που είχαν κλείσει λόγω των ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία
- Βρετανία: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε του συγκροτήματος The Cure
- Teremario: Η Lamborghini των 907 ίππων που έφτασε στην Ελλάδα
- Κίνα: Πτώση 13,1% για τα βιομηχανικά κέρδη το Νοέμβριο
- Ονειρο Ευρωλίγκας στον ΠΑΟΚ με μπροστάρη τον Τέλη Μυστακίδη
- Η ψηφιακή πολιτική ανάβει φωτιές στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Βρυξελλών
- Νιγηρία: Με πυραύλους από MQ-9 Reaper τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον τζιχαντιστών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








