Και στο 12μηνο Οκτωβρίου 2023 - Σεπτεμβρίου 2024 η αύξηση είναι επίσης 2,9%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
Αυξήθηκε 2,9% το κόστος κατασκευής νέων κτιρίων το γ΄τρίμηνο του 2024, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, ενώ και στο 12μηνο η αύξηση είναι επίσης 2,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Κατηγοριών Έργων Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών του Γ΄ τριμήνου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Γ΄τριμήνου 2023, παρουσίασε αύξηση 2,9%, έναντι αύξησης 3,2% που σημειώθηκε κατά την σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2023 με το 2022.
Ο Γενικός Δείκτης κατά το Γ΄τρίμηνο 2024, σε σύγκριση με τον δείκτη του Β΄ τριμήνου 2024, παρουσίασε αύξηση 0,7%. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2023 σημειώθηκε επίσης αύξηση 0,7%.
Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2023 – Σεπτεμβρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2022 – Σεπτεμβρίου 2023, παρουσίασε αύξηση 2,9%, έναντι αύξησης 5,1% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Κόστους Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών του Γ΄ τριμήνου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Γ΄τριμήνου 2023, παρουσίασε αύξηση 3,6%, έναντι αύξησης 5,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2023 με το 2022. Ειδικότερα, η ετήσια αύξηση κατά 3,6%, οφείλεται στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Υλικών κατά 5,5% και στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Αμοιβής Εργασίας κατά 1,9%.
Ο Γενικός Δείκτης κατά το Γ΄ τρίμηνο 2024, σε σύγκριση με τον δείκτη του Β΄ τριμήνου 2024, παρουσίασε αύξηση 1,0%, έναντι αύξησης 1,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2023. Ειδικότερα, η τριμηνιαία αύξηση κατά 1,0%, οφείλεται στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Υλικών κατά 1,2% και στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Αμοιβής Εργασίας κατά 0,6%.
Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2023 – Σεπτεμβρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2022 – Σεπτεμβρίου 2023, παρουσίασε αύξηση 4,0%, έναντι αύξησης 7,4% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.
Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπέρμποκ σε Ρούμπιο για AfD: Αυτή είναι η δημοκρατία
- ΗΠΑ: Πιέσεις στη SEC για διαγραφή κινεζικών κολοσσών από τη Wall Street
- ΗΠΑ: Η CIA θα καταργήσει 1.200 θέσεις εργασίας σύμφωνα με την Washington Post
- Αυστραλία: Ανοιξαν οι κάλπες σε ολόκληρη τη χώρα για τις ομοσπονδιακές εκλογές
- Δασμοί: Μπούμερανγκ στο εμπόριο και την ανάπτυξη πριν καν τεθούν σε ισχύ
- Πρότυπα Σχολεία: Σήμερα 03/05 οι εξετάσεις εισαγωγής για το σχολικό έτος 2025-26
- Ασφάλεια στα ΑΕΙ: Σύσκεψη σήμερα 03’05 στο Μαξίμου – Ποια μέτρα εξετάζονται
- Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα από έκρηξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις