Ανοδική τροχιά κατέγραψε και τον μήνα Σεπτέμβριο, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, σημειώνοντας αύξηση 14,7%, καθώς εξυπηρετήθηκαν 1,8 εκατ. επιβάτες, έναντι 1,6 εκατ. επιβάτες το 2014.
Σε ότι αφορά το 9μηνο, ο Διεθνής Αερολιμένας ΑΘηνών σημείωσε ρεκόρ επιβατικής κίνησης αγγίζοντας τα 14 εκατ. επιβάτες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΔΑΑ, το Σεπτέμβριο, οι επιβάτες εσωτερικού έφθασαν τους 636 χιλιάδες, επίδοση αυξημένη κατά 15,2% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2014, (552 χιλιάδες επιβάτες).
Στο εξωτερικό, τον ίδιο μήνα εξυπηρετήθηκαν 1,2 εκατ. ταξιδιώτες, αντί 1 εκατ. πέρυσι, επιτυγχάνοντας αύξηση κατά 14,4%. Επίσης, οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 25%, όμως οι Έλληνες ταξιδιώτες μειώθηκαν κατά 5%, λόγω της μειωμένης ζήτησης για ταξίδια στο εξωτερικό.
Για το διάστημα του Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ” Ελευθέριος Βενιζέλος”, εξυπηρετήθηκαν 14,1 εκατ. επιβάτες, επιτυγχάνοντας αύξηση κατά 21% σε σχέση με πέρυσι, όπου οι επιβάτες ήταν 11,6 εκατ.
Η κίνηση εσωτερικού παρουσίασε αύξηση 24,6%, φθάνοντας περίπου 5 εκατ. επιβάτες και η κίνηση εξωτερικού άνοδο 19,2%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αγγίζοντας τους 9,1 εκατ. επιβάτες έναντι 7,6 εκατ.
Τέλος, το ίδιο διάστημα οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 12% και οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν, επίσης, άνοδο της τάξης του 28%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μηνυτήρια αναφορά κατά ΕΤΑΔ από το Δήμο Αλίμου στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για φερόμενο σκάνδαλο διαφθοράς
- Ελάχιστη ωφέλεια για τους καταναλωτές από τα μέτρα «ανάσχεσης φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας» – Τι αναφέρει το ΦΕΚ
- Citigroup και Standard Chartered εκκενώνουν τα γραφεία τους στο Ντουμπάι
- Ευρωπαϊκές αγορές: Επιστροφή στις απώλειες – Βουτιά 8,02% από Rheinmetall
- Άγνωστοι πέταξαν πέτρα σε συρμό του Ηλεκτρικού – Τραυματίστηκε επιβάτης
- Ελληνική Ένωση Καφέ: Η επαναφορά του πλαφόν φέρνει συνθήκες ασφυξίας για τις επιχειρήσεις
- Μακρόν: Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν δικαιολογεί άρση κυρώσεων κατά της Ρωσίας
- Σε διαβούλευση σχέδιο παρεμβάσεων 262,6 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








