Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΕΑ, το μερίδιό τους συνολικά αγγίζει το 58,8% επί των νέων οχημάτων στο 12μηνο
Το 2025 ήταν ένα έτος περαιτέρω πτώσης στην αγορά των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων στη χώρα μας. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα στοιχεία της αγοράς, όπως τα κατέγραψε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) και επεξεργάστηκε η ΕΛΣΤΑΤ.
Ειδικότερα, με βάση τα πρώτα στοιχεία, υπάρχει σημαντική ελάττωση του μεριδίου των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων επί του συνόλου των καινούργιων οχημάτων στους ελληνικούς δρόμους, υποχωρώντας στο 28,3% πέρυσι, έναντι 35,7% το 2024.
Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο μερίδιο διαμορφώθηκε στο 15,2% τον περασμένο Δεκέμβριο, από 22,4% τον Δεκέμβριο του 2204.
Στον αντίποδα, καταγράφεται άνοδος στην αγορά των υβριδικών και plug in υβριδικών μοντέλων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΕΑ, το μερίδιό τους συνολικά αγγίζει το 58,8% επί των νέων οχημάτων στο 12μηνο, έναντι του 48,3% το προηγούμενο έτος, δηλαδή πάνω από 1 στα 2 οχήματα που αγοράστηκαν πέρυσι ήταν είτε υβριδικά είτε plug in υβριδικά.
Εξάλλου, μείωση στις πωλήσεις σημειώθηκε και στα ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Ειδικότερα, με βάση, πάντα, τον ΣΕΕΑ, το ποσοστό τους επί των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων το 2025, μειώθηκε ελαφρώς στο 6,2%, από 6,4%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση επισκεπτών και εισπράξεων σε αρχαιολογικούς χώρους τον Σεπτέμβριο
- Νέα αύξηση 7% στα ασφάλιστρα υγείας και ο Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο
- Εγκρίθηκαν 42 έργα 75,5 εκατ. ευρώ για αντιμετώπιση της λειψυδρίας – Πίνακας με όλα τα έργα
- Wikimedia Foundation: Νέες συμφωνίες αδειοδότησης με Microsoft, Meta και Amazon
- Euroleague: Οι διαιτητές για τα Ολυμπιακός – Μακάμπι και Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Στάρμερ κατά Τραμπ: Η χρήση δασμών εναντίον συμμάχων είναι εντελώς λάθος
- Microsoft: Διορθώνει άμεσα ενημέρωση που “κολλούσε” τον τερματισμό στα Windows 11
- Allwyn: Συνεχίζει τις αγορές μετοχών του ΟΠΑΠ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








